“Geplukte herten sukade, shii-take vinaigrette, gemarineerde pompoen en macadamia.”

dit heb
je nodig

Hert Sukade

Hert sukade

Art.nr.: 37.367.43

Bestellen
Shii-take

Shii-take

Art.nr.: 45.327.10

Bestellen
Pompoen spirelli

Pompoen Spirelli

Art.nr.: 45.245.43

Bestellen
Van Wijck macadamia rauw

Van Wijck Macadamia Rauw

Art.nr.: 27.372.63

Bestellen
Knoflook bol

Knoflook Bol

Art.nr.: 45.191.22

Bestellen
Rozemarijn

Rozemarijn

Art.nr.: 45.107.40

Bestellen
Sabroso olijfolie extra virgin

Sabroso Olijfolie Extra Virgin

Art.nr.: 25.121.10

Bestellen
van Gilse lichte basterdsuiker

Van Gilse Lichte Basterdsuiker

Art.nr.: 20.011.55

Bestellen

Campure Venkelzaad Heel

Art.nr.: 21.337.00

Bestellen

Campure Korianderzaad Heel

Art.nr.: 21.338.41

Bestellen
Verstegen kruidnagelen heel

Verstegen Kruidnagelen Heel

Art.nr.: 21.351.60

Bestellen
Apollo chillies flakes

Apollo Chillies Flakes

Art.nr.: 21.361.00

Bestellen

Kühne Natuurazijn Blank

Art.nr.: 23.502.05

Bestellen
Chudin tinto kookwijn

Chudin Tinto Kookwijn

Art.nr.: 08.799.84

Bestellen
Casa Rinaldi rode wijnazijn

Casa Rinaldi Rode Wijnazijn

Art.nr.: 23.500.57

Bestellen

volg de
instructies

  1. Gaar de sukade met knoflook, rozemarijn, peper en zout. Doe dit met voorkeur in een vacuüm kookzak met een scheutje rode wijn.
  2. Vang na bereiding het vocht op en vul aan met de wild jus. Reduceer tot de helft.
  3. Pluk de sukade grof en maak smeuïg met de jus. Rol vervolgens op met bhv plasticfolie tot een grote cilinder en leg koud.
  4. Rooster de korianderzaad en venkelzaad in een pan op laag vuur.
  5. Kook het water, azijn en suiker samen met de geroosterde koriander, venkelzaad en chili flakes en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  6. Meng het zoetzuur met de pompoen spirelli en zet koud voor minstens 3 uur.
  7. Rooster de macadamia nootjes in een koekenpan met een paar druppels olie tot ze rondom mooi goudbruin zijn geworden. Laat afkoelen en crunch ze grof met de zijkant van een groot mes.
  8. Snijd de shii-take in blokjes, snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
  9. Verhit een koekenpan op hoog vuur met olijfolie.
  10. Rooster de shii-take kort en bondig. Voeg de sjalot en knoflook toe en rooster mee. Zet koud.
  11. Meng de shii-take samen met rode wijnazijn, olijfolie, peper en zout.
  12. Bouw het gerecht op met de sukade (op kamertemperatuur), de gemarineerd pompoen, macadamia nootjes en de vinaigrette van shii-take.

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vragen
over dit
gerecht?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

meer
recepten

Ontmoet onze Chef-kok
Geplukte herten sukade, shii-take vinaigrette, gemarineerde pompoen en macadamia

Recept

Herten sukade

Geplukte herten sukade, shii-take vinaigrette, gemarineerde pompoen en macadamia.

Lees meer
Taco met zuurvlees en créme van Pecorino, salade van pastinaak en pompoen met geroosterde pompoen pitten

Recept

Taco

Taco met zuurvlees en créme van Pecorino, salade van pastinaak en pompoen met geroosterde pompoen pitten.

Lees meer
Reebout, gegaard en dun gesneden, met gekarameliseerde tomaat, salade van truffel aardappel en truffel creme saus

Recept

Reebout

Reebout, gegaard en dun gesneden, met gekarameliseerde tomaat, salade van truffel aardappel en truffel creme saus.

Lees meer
Recept BBQ shortribs

Recept

BBQ shortribs

BBQ Shortribs met spies van geroosterde groene asperges en halloumi, aardappelwedges en chimmichurri.

Lees meer
Recept Spaanse borrelplank

Recept

Spaanse borrelplank

Duroc ‘Serrano”, Piementos de Padrón en desem toast gegratineerde met ‘Aio e Lemone’ en pecorino.

Lees meer
Recept Zonnige sandwich

Recept

Zonnige sandwich

Een heerlijke zonnige lunch in 4 stappen.

Lees meer
Recept eggs benedict

Recept

Eggs Benedict

Een hoofdgerecht met als basis ingredient, ei.

Lees meer
Recepten spitskool

Recept

Aan de slag met spitskool

5 gerechten om aan de slag te gaan met spitskool.

Lees meer
Recepten pompoen

Recept

Aan de slag met pompoen

5 gerechten om aan de slag te gaan met pompoen.

Lees meer
Recepten prei

Recept

Aan de slag met prei

5 gerechten om aan de slag te gaan met prei.

Lees meer
Recept Sandwich wild zwijn grillworst

Recept

Sandwich wild zwijn grillworst

Een heerlijk wild zwijn sandwich.

Lees meer
Recept Luxe borrelplank vis

Recept

Luxe borrelplank vis

Geniet van een luxe borrelplank vis!

Lees meer
Recept Borrelplank Wild

Recept

Borrelplank Wild

Geniet van een samengestelde borrel plank écht Wild!

Lees meer
Recept Geplukte kalfssukade met een frisse tomatensalade en toast van pitabrood

Recept

Geplukte kalfssukade met een frisse tomatensalade

Geplukte kalfssukade met een frisse tomatensalade en toast van pitabrood.

Lees meer
Recept American pancakes met spinazie, gebakken peer & gorgonzola

Recept

American pancakes met spinazie

American pancakes met spinazie, gebakken peer & gorgonzola.

Lees meer
Recept Kalfssukade met zoete aardappel

Recept

Kalfssukade met zoete aardappel

Kalfssukade met zoete aardappel.

Lees meer
Recept flammkuchen buikspek met lente-ui, paksoi, teriyaki, paprika & sesam

Recept

Flammkuchen buikspek met lente-ui

Flammkuchen buikspek met lente-ui, paksoi, teriyaki, paprika & sesam.

Lees meer
Recept dungesneden kalfssukade met tonijnmayonaise

Recept

Dungesneden kalfssukade met tonijnmayonaise

Dungesneden kalfssukade met tonijnmayonaise.

Lees meer
Recept flammkuchen warm gerookte zalm met ricotta, rucola & tomaat

Recept

Flammkuchen warm gerookte zalm

Flammkuchen warm gerookte zalm met ricotta, rucola & tomaat.

Lees meer
Recept porchetta gegrild op de barbecue met spaghetti, paprika & courgette

Recept

Porchetta gegrild op de barbecue met spaghetti

Porchetta gegrild op de barbecue met spaghetti, paprika & courgette.

Lees meer
Recept flatbread pizza met kaas, oregano, tomatensaus, rucola, Parmigiano Reggiano & citroen

Recept

Flatbread pizza met kaas

Flatbread pizza met kaas, oregano, tomatensaus, rucola, Parmigiano Reggiano & citroen.

Lees meer

Recept

Luxe pita met gegrilde porchetta

Luxe pita met gegrilde porchetta, truffelmayonaise & little gem.

Lees meer
Recept Libanees flatbread met baba ganoush

Recept

Libanees flatbread met baba ganoush

Libanees flatbread met baba ganoush, za’atar, cherrytomaat & citroen.

Lees meer
Recept porchetta gegrild op de barbecue

Recept

Porchetta gegrild op de barbecue

Porchetta gegrild op de barbecue met ratatouille, roseval aardappel en gepofte trostomaat.

Lees meer
Recept salade met gegrilde coquilles

Recept

Salade met gegrilde coquilles

Salade met gegrilde coquilles, watermeloen, gemarineerde Jack tomaatjes, Hollandse krop sla en ansjovis-limoendressing.

Lees meer
Recept bloemkoolsteak met chimichurri

Recept

Bloemkoolsteak met chimichurri

Bloemkoolsteak met chimichurri, gebakken heek, gepofte zoete aardappelcrème en Jorda crumble.

Lees meer
Recept ingelegde mango met passievruchtcoulis en chocolademousse

Recept

Ingelegde mango

Ingelegde mango met passievruchtcoulis en chocolademousse. Met kruidencake, saus van vanille en granaatappel en ananas-kokos smoothie.

Lees meer
Recept Aziatische gua boa met gegrild buikspek

Recept

Aziatische gua boa

Aziatische gua boa met gegrild buikspek.

Lees meer
Recept buikspek teriyaki met noedels

Recept

Buikspek teriyaki

Buikspek teriyaki met noedels.

Lees meer
Recept buikspek van de barbecue met wortelcrème & witte asperges

Recept

Buikspek van de barbecue

Buikspek van de barbecue met wortelcrème & witte asperges.

Lees meer
Recept gerookte zalm met mierikswortel

Recept

Gerookte zalm met mierikswortelroom

Gerookte zalm met mierikswortelroom, radijs, trostomaat & limoen.

Lees meer
Recept pappardelle met warm gerookte zalm

Recept

Pappardelle met warm gerookte zalm

Pappardelle met warm gerookte zalm, spinazie, feta & tomaten salade.

Lees meer
Recept tiramisu met amandel

Recept

Tiramisu met amandel

Tiramisu met amandel, chocoladeschaafsel & chocoladesaus

Lees meer
Chocolade fondue recept

Recept

Chocolade fondue

Chocolade fondue met marshmallows, aardbeien, merinque's & goudse moppen

Lees meer