“American pancakes met spinazie, gebakken peer & gorgonzola.”

dit heb
je nodig

Alles bestellen »

Koopmans American pancakes

American pancakes

Doos 40 stuks à 40 gram
Art.nr.: 4612140

Bestellen
Peer

Peer

Per stuk
Art.nr.: 4516798

Bestellen
Baby spinazie

Spinazie

Bak à 125 gram
Art.nr.: 4530839

Bestellen
Sjalotten banaan

Banaan sjalotten

Per kilo
Art.nr.: 4511152

Bestellen
Gorgonzola

Gorgonzola

Per stuk à 1,5 kilo
Art.nr.: 4331774

Bestellen
Van Wijck Pepita's

Pompoenpitten (pepita's)

Bak à 1 kilo
Art.nr.: 2737320

Bestellen
Dadels

Dadels

Bak à 250 gram
Art.nr.: 4593340

Bestellen
Tate & Lyle's golden syrup

Golden syrup

Fles à 454 gram
Art.nr.: 2060200

Bestellen
Van Gilse kristalsuiker

Kristalsuiker

Pak à 1 kilo
Art.nr.: 2000248

Bestellen
Chudin blanco kookwijn

Kookwijn

Petfles à 2 liter
Art.nr.: 0879992

Bestellen
Knoflook bol

Knoflook

Per stuk
Art.nr.: 4519122

Bestellen

aan
de slag

Zet een heerlijk gerecht op tafel! Onze culinair adviseur heeft de perfecte ingrediënten alvast voor je uitgezocht. Meer weten over onze culinair adviseur? Klik op de link hieronder en ontdek hoe hij jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tilt!

Meer over onze chef-kok
Recept American pancakes met spinazie, gebakken peer & gorgonzola

volg de
instructies

  1. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van ± 1,5 cm.
  2. Verhit een koekenpan en rooster hierin de peer kort en bondig tot ze een gebakken kleur krijgen. Zet de peren vervolgens koud.
  3. Leg de pancakes op een ovenplateau en beleg deze met de gebakken peer, gehalveerde dadels en de gorgonzola. De gorgonzola kan het beste in het midden liggen, want door de warmte van de oven loopt deze uit over de gehele pancake.
  4. Rooster de pompoenpitten in een droge pan tot ze beginnen te kleuren. Snijd de banaansjalot in ringen.
  5. Wok de spinazie met een mespunt knoflook, olijfolie en de sjalot kort en bondig en breng het op smaak met peper en zout.
  6. Schuif de pancakes voor 4 minuten in de oven op 180 °C.
  7. Dresseer het gerecht door de pancakes op te stapelen met de spinazie ertussen en garneer af met de maple syrup en de pompoenpitten.

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vraag het
aan de chef

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

aanbevolen
artikelen

Naar recepten overzicht
Surf en Turf met langoustine kreeften jus, kreeften bitterbal en grainfed biefstuk.

Recept

Surf en Turf met langoustine kreeften jus

Surf en Turf met langoustine kreeften jus, kreeften bitterbal en grainfed biefstuk.

Lees meer
Echte kaas komt uit de Beemster.

Promo

Beemster kaas

Geef met Beemster kaas smaak aan elk moment. Van een plak voor op de boterham of tosti, heerlijke flakes voor over je pastagerecht, tot aan de meest smaakvolle blokjes kaas voor de borrel.

Lees meer
Koning croissant met slagroom, lemon curd en hand sinaasappel

Recept

Koning croissantjes met slagroom

Koning croissantjes met slagroom, lemon curd en hand sinaasappel.

Lees meer
Texels Trots croquetten

Private Label

Texels Trots

Bied je gasten een unieke Texelse smaakervaring met Texels Trots! Ambacht en passie komen samen in heerlijke snacks.

Lees meer
Chefs Gemak - Gamba's Pil Pil

Chefs Gemak

Gamba’s Pil Pil

Gamba's Pil Pil met ovengroenten.

Lees meer
Chefs Gemak - Luchtige gamba's paprikasoep

Chefs Gemak

Luchtige paprikasoep met gamba’s

Luchtige paprikasoep met gamba's, venkel en koriander.

Lees meer