“Sinds 2014 is VHC Jongens officieel van start gegaan met de eigen slagerij ‘Ragazzi’ (Italiaans voor Jongens) waarmee wij onze klanten dagelijks van topkwaliteit vlees, wild en gevogelte voorzien.”

Ragazzi Vlees

vlees van
topkwaliteit

Met het openen van de slagerij heeft VHC Jongens alle afdelingen onder één dak en dat merken onze klanten. Niet alleen is de tijd tussen bestellen en leveren hiermee tot een minimum verkort, ook de controle op kwaliteit hebben wij nu volledig in eigen hand. Naast het vlees van de Centrale Markthallen in Amsterdam en uit de streek, importeren wij voor onze klanten aanvullend het mooiste vlees uit onder andere Europa en Zuid-Amerika. Dit alles onder leiding van onze eigen specialist die tevens het aanspreekpunt is voor advies en speciale wensen.

Erik Mens Ragazzi afdeling specialist

verwerking
op maat

Er zijn bijna geen slagers meer in Nederland die zelf echt slachten en dat doen we bij VHC Jongens ook niet. Onze slagerij wordt aangestuurd door Erik Mens, vers- en vleesspecialist pur sang. Hij weet met zijn jarenlange ervaring in de branche, specifiek gericht op de horeca, dan ook precies waar hij het beste vlees kan inkopen om in Oostzaan op maat te verwerken en te assembleren voor onze dagelijkse leveringen aan klanten.

De manier waarop dit gebeurt is geheel aan de horecaondernemer. Zo kan vlees op elk gewicht en als het moet per stuk verpakt worden. De meeste mensen kennen de Centrale Markthallen in Amsterdam, hier worden wekelijks 1.500 koeien en 300 kalveren geslacht voor verwerking. Een substantieel deel van ons vlees komt hier ook vandaan. Maar niet alleen.

vlees
uit alle
windhoeken

 

Om de constante kwaliteit te waarborgen werken wij uitsluitend met vaste leveranciers voor alle producten. Op die manier weten wij precies wat we zelf mogen verwachten en zijn we zeker van wat wij onze klanten aanbieden. B-keuze bestaat niet en het woord ‘partijtjes’ komt niet voor in ons vocabulaire. Tenslotte is uw succes ons succes. Kip halen wij om die reden speciaal uit Frankrijk met het ‘Label Rouge’ certificaat, dat is echt de mooiste kip. Lamsvlees uit Nederland, Nieuw Zeeland en Schotland, bij uitstek de beste exportlanden voor dit vlees. Wild en Gevogelte komt voor een groot deel uit Oostzaan bij het gerenommeerde Cor Voet, de onbetwiste specialist op dit gebied en met een zeer flexibele voorraad waardoor onze klanten altijd verzekerd zijn van correcte leveringen. Ook importeren wij specifiek wild uit Europa zoals hert. Kalfsvlees komt uit meerdere landen.

Zo is het Galicische ras uit Spanje van zeer bijzondere kwaliteit en biedt Nederland een specialisme op dit gebied in de vorm van het Moerkalf, het summum van kalfsvlees, gewoon uit Waterland. Varkensvlees komt relatief weinig voor in de horeca maar als we er toch mee werken dan alleen voorzien van het 2-sterren label ‘beter leven’. Zuid-Amerika mag in dit rijtje niet ontbreken. Brazilië is een belangrijk land van herkomst voor een groot deel van al het rundvlees in Nederland. Uruguay is hofleverancier voor het meest kwalitatieve Hereford rund.

aanbevolen
artikelen

Bekijk alles »
Chefs Gemak - Sticky chicken sandwich met harissa mayonaise en tomatensalade

Chefs Gemak

Sticky Chicken Sandwich

Sticky chicken sandwich met harissa mayonaise en tomatensalade.

Lees meer
Chefs Gemak - Oosterse pompoensoep

Chefs Gemak

Oosterse Pompoensoep

Oosterse pompoensoep met saffraan rouille en pompoenpitten.

Lees meer
Chefs Gemak - runder sucade oos kimchi

Chefs Gemak

Runder Sucade ‘Oos Kimchi’

Runder sucade ‘Oos kimchi’ met een salade van rode kool en kruiden crumble.

Lees meer
Chefs Gemak - geglaceerde runder sucade

Chefs Gemak

Geglaceerde Runder Sucade

Geglaceerde runder sucade met pastinaak creme en cresson salade.

Lees meer
Geplukte herten sukade, shii-take vinaigrette, gemarineerde pompoen en macadamia

Recept

Herten sucade

Geplukte herten sucade, shii-take vinaigrette, gemarineerde pompoen en macadamia.

Lees meer
Ragazzi - Stoofvlees Assortiment

Inspiratie

Stoofvlees Assortiment

Bij onze groothandel begrijpen we uw behoeften als klant en bieden we een uitgebreid stoofvlees assortiment dat u zal helpen om uw culinaire herfstavontuur tot een succes te maken.

Lees meer
Taco met zuurvlees en créme van Pecorino, salade van pastinaak en pompoen met geroosterde pompoen pitten

Recept

Taco

Taco met zuurvlees en créme van Pecorino, salade van pastinaak en pompoen met geroosterde pompoen pitten.

Lees meer
Ragazzi - Zomers Wild

Inspiratie

Zomers Wild

Te midden van de zonovergoten dagen en de zachte zomerbries, denk je waarschijnlijk niet meteen aan wildgerechten. Toch is de zomer het seizoen waarin een verrassend scala aan heerlijke wildgerechten tot leven komt.

Lees meer
Reebout, gegaard en dun gesneden, met gekarameliseerde tomaat, salade van truffel aardappel en truffel creme saus

Recept

Reebout

Reebout, gegaard en dun gesneden, met gekarameliseerde tomaat, salade van truffel aardappel en truffel creme saus.

Lees meer

Erik Mens
Salesmanager Vlees & Vers

vragen
over ons
ragazzi assortiment?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.