volg de
instructies
gegrild en sous-vide
- Flespompoen
- Olijfolie
- Ras el hanout
- Boter
- Zwarte knoflook
- Thijm
- Stoom de flespompoen 15 minuten en laat afkoelen.
- Snijd de pompoen in de snijmachine in de gewenste dikte.
- Besprenkel een ovenplateau met olijfolie en iets raz el hanout kruiden.
- Laat de stukken 10 minuten liggen in de olie en gril ze aan beide kanten.
- Leg de pompoen in een vacuümzak en voeg een klont boter, zwarte knoflook en takjes tijm toe.
- Vacumeer en gaar ze nog af in een stoomoven van ongeveer 100 °C.
pompoensoep
- Pompoen
- Rode peper
- Thijm
- Knoflook
- Roomboter
- Witte wijn
- Kokosmelk
- Schil de pompoen en verwijder de zaadlijst.
- Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Halveer 1 rode peper, verwijder de zaadlijst en snijd deze in fijne blokjes.
- Rits 2 takjes tijm af, hak 2 tenen knoflook. Smelt een klont roomboter in de pan en zet de knoflook, rode peper en tijm hierin aan.
- Voeg de pompoen toe en draai het vuur hoger. Bak alles kort en bondig op hoog vuur.
- Blus af met witte wijn en reduceer.
- Wanneer de wijn bijna volledig is verdampt kan er 1 deel water en 1 deel kokosmelk bij tot de pompoen net onder staat.
- Draai het vuur laag en gaar de pompoen tot deze volledig gaar is. Blender alles fijn met behulp van een blender of staafmixer.
- Breng alles op smaak met peper en zout.
crème / zalf
- Pompoen
- Aardappel
- Sinaasappel
- Schil de pompoen en verwijder de pompoenpitten.
- Snijd de pompoen in grove gelijkmatige stukken.
- Schil 1 aardappel en snijd deze in gelijke stukken.
- Kook de pompoen samen met de aardappel goed gaar, met de dubbele hoeveelheid water en een snuf zout.
- Giet af en stoom droog. Draai de pompoen in de thermoblender tot een gladde massa.
- Breng op smaak met peper, zout en eventueel iets sinaasappelsap.
uit de oven met zwarte knoflook, rozemarijn en olijfolie
- Pompoen blokjes
- Rozemarijn
- Zwarte knoflook
- Olijfolie
- Verdeel de blokjes pompoen op een ovenschaal voorzien van een stuk bakpapier.
- Snijd de rozemarijn en de zwarte knoflook fijn. Verdeel het allemaal over de pompoen.
- Besprenkel de pompoen met iets olijfolie en zeezout.
- Schuif de pompoen in de oven van ongeveer 180 °C voor 15 minuten tot ze gaar en iets gekleurd zijn.
ravioli met reductie van rode wijn
- Pompoen blokjes
- Rode wijn
- Basterdsuiker
- Roomboter
- Knoflook
- Dragon
- Ravioli
- Daikon cress
- Reduceer gecontroleerd rode wijn met 1 eetlepel basterdsuiker en smaakstoffen tot deze bijna stroperig begint te worden.
- Passeer de rode wijn en bewaar voor doorgifte. Zet een ruime pan op met water en zout.
- Smelt een klont roomboter samen met 1 teen knoflook en 3 blaadjes dragon.
- Voeg een beetje kookvocht van de ravioli’s toe. Kook de ravioli’s met pompoen gevuld in 4 tot 5 minuten al dente.
- Voeg de ravioli’s bij de botersaus en roer voorzichtig om.
- Presenteer in een bord en overgiet de ravioli’s met een beetje van de botersaus, een paar blaadjes daikon cress en de rode wijn reductie.