“Reebout, gegaard en dun gesneden, met gekarameliseerde tomaat, salade van truffel aardappel en truffel creme saus.”

dit heb
je nodig

Alles bestellen »

Ree Goulash

Ree Goulash

Art.nr.: 3735464

Bestellen
Tomaten Crumble

Tomaten crumble

Art.nr.: 2332386

Bestellen
Harvest Tomaten

Tomaten

Art.nr.: 4591063

Bestellen
Lencke Honing

Honing

Art.nr.: 2005248

Bestellen
Van Gilse donkere basterdsuiker

Bruine suiker

Art.nr.: 2001527

Bestellen
Truffel aardappelen

Truffel aardappelen

Art.nr.: 4505014

Bestellen
Sabroso olijfolie extra virgin

Olijfolie

Art.nr.: 2512110

Bestellen
Maldon sea salt flakes

Zeezout

Art.nr.: 2000488

Bestellen
Knoflook bol

Knoflook

Art.nr.: 4519156

Bestellen
Rozemarijn

Rozemarijn

Art.nr.: 4560810

Bestellen
Tahoon Cress

Tahoon cress

Art.nr.: 4534782

Bestellen
Cress Sakura Rood

Sakura cress

Art.nr.: 4590130

Bestellen
Ghao cress

Ghao cress

Art.nr.: 4592293

Bestellen
Zaanse basis saus

Basissaus

Art.nr.: 2315043

Bestellen
Truffel Mayonaise

Truffel mayonaise

Art.nr.: 2310639

Bestellen
Augurken

Augurken sap

Art.nr.: 2320050

Bestellen

aan
de slag

Zet een heerlijk gerecht op tafel! Onze culinair adviseur heeft de perfecte ingrediënten alvast voor je uitgezocht. Meer weten over onze culinair adviseur? Klik op de link hieronder en ontdek hoe hij jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tilt!

Meer over onze chef-kok
Reebout, gegaard en dun gesneden, met gekarameliseerde tomaat, salade van truffel aardappel en truffel creme saus

volg de
instructies

  1. Deel de reebout op in technische delen en gaar per stuk in het vacuüm met smaakstoffen naar eigen invulling in een stoom oven van 54 graden voor ± 2 uren.
  2. Grill de ree voor doorgifte rondom en breng op smaak met zeezout en trancheer.
  3. Snijd 1 truffel aardappel flinterdun op de mandoline en leg ze 24 uur in water in de koelkast.
  4. Blancheer ze 30 seconden in kokend water met zout en spoel koud. Dep goed droog en frituur ze krokant.
  5. Plaats de truffel aardappel op een oven plateau en besprenkel met olijfolie, peper uit de molen en zeezout. Voeg 2 tenen gekneusde knoflook toe en een halve tak rosmarijn. Dek af met aluminiumfolie en gaar in een oven van 200 graden voor 15 minuten en laat afkoelen onder de folie.
  6. Verwijder de boven kant van de tomaten en snijd ze in plakken van ± 2 cm.
  7. Besprenkel de tomaat met een beetje honing, bruine basterd suiker en tomaten crumble.
  8. Gaar de tomaten in een oven van 220 graden voor 4-5 minuten tot de tomaat is gekarameliseerd.
  9. Pel de truffel aardappelen en snijd ze in blokjes.
  10. Meng de truffel aardappelen met een basis saus van truffel mayonaise, augurken sap, peper en zout.
  11. Dresseer als volgt op het bord. Salade van truffel aardappel, reebout, gekarameliseerde tomaat, tomaten crumble, truffelsaus en de cresson salade.

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vraag het
aan de chef

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.