“Tiramisu met bokkenpootjes, pistache, cacao en espresso.”

dit heb
je nodig

Alles bestellen »

Debic tiramisu

Tiramisu

1/2 liter
Art.nr.: 4300282

Bestellen
Van Wijck pistaches

Pistaches

100 gram
Art.nr.: 2737338

Bestellen
Didess bokkenpootjes

Bokkenpootjes

8 stuks
Art.nr.: 4630902

Bestellen
Van Gilse kristalsuiker

Kristalsuiker

100 gram
Art.nr.: 2000248

Bestellen
Buisman cacaopoeder

Cacaopoeder

Art.nr.: 2017516

Bestellen
Coolbreak bokkenpootjes topping

Bokkenpootjes topping

Art.nr.: 3111177

Bestellen
Dr Oetker bladgelatine

Bladgelatine

1,5 blad
Art.nr.: 2134576

Bestellen

aan
de slag

Volg onderstaande instructies en zet een heerlijk recept op tafel! Onze culinair adviseur heeft de perfecte ingrediënten alvast voor je uitgezocht. Meer weten over onze culinair adviseur? Klik op de link hieronder en ontdek hoe hij jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tilt!

Meer over onze chef-kok
Tiramisu dessert

volg de
instructies

  1. Kook 100 gram water en 100 gram suiker voor 4 minuten zachtjes door.
  2. Kook de pistaches vervolgens 1 minuut mee, lek ze uit en frituur op 170 graden tot ze krokant zijn.
  3. Draai de tiramisu tot de juiste dikte en bewaar het in een spuitzak.
  4. Week 1,5 blad gelatine in koud water.
  5. Zet 2 dubbele espresso en los hierin de uitgeknepen gelatine op.
  6. Spuit een bol mousse ter grootte van een pingpongbal in het midden van het glas.
  7. Doop de bokkenpootjes kort in de koffie en zet ze in rijen tegen de buitenkant van het glas.
  8. Vul vervolgens het midden met mousse en voeg indien gewenst extra gedoopte bokkenpootjes toe.
  9. Hak de pistaches fijn tot een crumble.
  10. Maak het dessert compleet met de pistachecrumble en cacaopoeder.

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vraag het
aan de chef

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.