“Churros met pompoenijs en koffie espuma.”

dit heb
je nodig

Alles bestellen »

Roomboter zilver ongezoet

Roomboter

Art.nr.: 4330081

Bestellen
Van Gilse kristalsuiker

Suiker

Art.nr.: 2000248

Bestellen
Koopmans kristal bloem

Bloem

Art.nr.: 2332451

Bestellen
Scharrel eieren

Eieren

Art.nr.: 4220282

Bestellen
La Baleine zeezout

Zeezout

Art.nr.: 2000412

Bestellen
Campure kaneel zak

Kaneel

Art.nr.: 2133552

Bestellen
Jo-La vanille

Vanille

Art.nr.: 2150051

Bestellen
Prima vloeibaar frituurvet

Frituurvet

Art.nr.: 2510130

Bestellen
Pompoenblokjes

Pompoenblokjes

Art.nr.: 4644789

Bestellen
Friesche vlag. gecondenseerde melk

Gecondenseerde melk

Art. nr.: 1040089

Bestellen
Debic slagroom 35% ongezoet

Slagroom

Art. nr.: 2151223

Bestellen
Vanillestokjes

Vanillestokjes

Art. nr.: 2140416

Bestellen
Debic kookroom

Kookroom

Art. nr.: 4300000

Bestellen
Tia Maria

Tia Maria

Art. nr.: 0514308

Bestellen

aan
de slag

Volg onderstaande instructies en zet een heerlijk recept op tafel! Onze culinair adviseur heeft de perfecte ingrediënten alvast voor je uitgezocht. Meer weten over onze culinair adviseur? Klik op de link hieronder en ontdek hoe hij jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tilt!

Meer over onze chef-kok
Churros pompoenijs

volg de
instructies

Churros

  1. Meng 15 gr suiker en 1 el kaneel en zet apart.
  2. Voeg 250 gr water, 50 gr boter, 100 gr suiker en het zout toe aan een pan en breng aan de kook op middelhoog vuur.
  3. Voeg 140 gr bloem toe en zet het vuur laag tot medium-laag en kook en roer constant met een rubberen spatel tot het mengsel samenkomt en glas is.
  4. Haal de pan van het vuur.
  5. Voeg de vanille (naar smaak) en 1 ei toe aan het bloemmengsel.
  6. Mix tot het mengel samenkomt en glad is.
  7. Doe het beslag in een spuitzak met een spuitmondje naar keus.
  8. Spuit het mengsel voorzichtig, in voorverwarmde olie van 175 graden, in stukken van ongeveer 15 cm. Knip het uiteinde af met een schone schaar.
  9. Laat de churros in ongeveer 2 minuten per kant gaar bruin bakken.
  10. Leg de churros op keukenpapier om kort te drogen, rol ze vervolgens in het kaneel-suikermengsel.

 

Pompoenijs

  1. Kook 150 gr pompoenblokjes goed gaar en pureer in de keukenmachine of stamp tot een gladde puree.
  2. Schraap de kern uit 2 vanillestokjes.
  3. Meng de pompoenpuree met 150 ml gecondenseerde melk, 200 ml slagroom, vanille en 40 gr suiker.
  4. Zet in de vriezer of shockvriezer. Roer elk uur/halfuur om.
  5. Zet ongeveer 12 uur in de vriezer voor het beste resultaat.

 

Koffie espuma

  1. Meng alle ingrediënten samen in een litermaat en vul een sifon.
  2. Belucht met 2 slagroompatronen en schud goed.

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vraag het
aan de chef

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.