volg de
instructies
Churros
- Meng 15 gr suiker en 1 el kaneel en zet apart.
- Voeg 250 gr water, 50 gr boter, 100 gr suiker en het zout toe aan een pan en breng aan de kook op middelhoog vuur.
- Voeg 140 gr bloem toe en zet het vuur laag tot medium-laag en kook en roer constant met een rubberen spatel tot het mengsel samenkomt en glas is.
- Haal de pan van het vuur.
- Voeg de vanille (naar smaak) en 1 ei toe aan het bloemmengsel.
- Mix tot het mengel samenkomt en glad is.
- Doe het beslag in een spuitzak met een spuitmondje naar keus.
- Spuit het mengsel voorzichtig, in voorverwarmde olie van 175 graden, in stukken van ongeveer 15 cm. Knip het uiteinde af met een schone schaar.
- Laat de churros in ongeveer 2 minuten per kant gaar bruin bakken.
- Leg de churros op keukenpapier om kort te drogen, rol ze vervolgens in het kaneel-suikermengsel.
Pompoenijs
- Kook 150 gr pompoenblokjes goed gaar en pureer in de keukenmachine of stamp tot een gladde puree.
- Schraap de kern uit 2 vanillestokjes.
- Meng de pompoenpuree met 150 ml gecondenseerde melk, 200 ml slagroom, vanille en 40 gr suiker.
- Zet in de vriezer of shockvriezer. Roer elk uur/halfuur om.
- Zet ongeveer 12 uur in de vriezer voor het beste resultaat.
Koffie espuma
- Meng alle ingrediënten samen in een litermaat en vul een sifon.
- Belucht met 2 slagroompatronen en schud goed.