volg de
instructies
Bananenbrood
- 3 rijpe bananen
- 200 gr bloem
- 10 gr bakpoeder
- 100 gr basterdsuiker bruin
- 60 ml volle melk
- 1 groot ei
- 1 tl kaneel
- 125 gr roomboter
- Poedersuiker
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Smelt de boter.
- Meng de boter met de bruine basterdsuiker en laat dit kort afkoelen.
- Prak 2 bananen fijn en meng deze met het ei, melk, en het mengsel van boter en basterdsuiker.
- Meng de bloem, kaneel en bakpoeder er doorheen.
- Giet het beslag in de bakvorm.
- Snij de overgebleven banaan in blokjes en verdeel deze over het beslag.
- Bak af in 45 minuten.
- Laat de cake afkoelen en haal uit de vorm.
Tip! Met gebruik van bakpapier kan dit gemakkelijker gaan.
Spongecake banaan
- 120 gr banaan overrijp
- 125 gr eiwit gepasteuriseerd
- 80 gr eidooier gepasteuriseerd
- 50 gr poedersuiker
- 65 gr bloem
- Meng alle ingrediënten samen fijn in een blender.
- Giet door een zeef en daarna in een sifon (0,5 liter). Belucht deze met 1 slagroompatroon. Neem een kartonnen bekertje en prik in de onderkant een gaatje.
- Vul het bekertje voor 1/3e met het beslag en gaar 50 seconden op 800 Watt.
- Laat afkoelen en knip vervolgens de bekertjes open met een schaar.
Sous-vide gegaarde bananen
- 5 rijpe bananen
- 200 gr suiker
- 50 gr glucose
- 300 ml bruine rum
- Rasp van een halve sinaasappel
- Maak karamel van de suiker en glucose. Blus af met de rum. Rasp de sinaasappelschil erover en laat afkoelen.
- Pel de bananen en leg met de voorbereide siroop in een vacuümzak en trek vacuüm. Gaar sous-vide, 20 minuten op 65 graden in een waterbad.
- Koel terug.
Warme espuma van banaan
- 250 gr rijpe bananen
- 85 gr poedersuiker
- 40 ml citroensap
- 125 ml slagroom
- Voeg alle ingrediënten samen en maak zeer fijn met de staafmixer.
- Haal door een zeef en vervolgens met een trechter in de sifon van een halve liter.
- 1 patroon erop, goed schudden en laten afkoelen.
Pindakaas met gekarameliseerde banaan
- 200 gram banaan
- 500 gr ongezouten pinda’s
- 200 gr suiker
- 15 gr arachideolie
- 2 tl zout
- Rasp en sap van 1 citroen
- Rooster de pinda’s goudbruin 15 minuten op 150 graden.
- Draai de pinda’s fijn (naar wens) met de helft van de olie en het zout.
- Snij de banaan in stukken.
- Laat de suiker karamelliseren in de pan en voeg de banaan toe. Laat rondom karamelliseren en vervolgens afkoelen. Voeg de banaan aan de pindakaas toe, draai fijn en breng op smaak met sap en rasp van de limoen.
Bananenpapier
- 200 gr banaan
- 60 gr suiker
- 20 gr bloem
- 60 gr gesmolten boter
- 50 gr melk
- Vermeng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een homogeen mengsel.
- Smeer uit zo dun mogelijk en gelijkmatig op een siliconen mat.
- Plaats in de vriezer en laat hard worden.
- Bak in ongeveer 10 minuten krokant en goudbruin in de oven op 1160 graden.
- Breek in stukken en bewaar in een goed afgesloten bak met siliconenkorrels.
Chocolade crumble
- 200 gr bloem
- 200 gr amandelpoeder
- 200 gr witte basterdsuiker
- 200 gr blokjes roomboter
- 80 gr cacaopoeder
- Meng alle ingrediënten behalve de boter in een planeetmenger.
- Voeg de blokjes roomboter toe.
- Verkruimel tussen je handen op een bakplaat.
- Bak 30 minuten af op 120 graden.
Sponge cake- mango
- 150 gr eiwit gepasteuriseerd
- 40 gr bloem
- 30 gr mango olie
- 35 gr poedersuiker
- Meng de ingrediënten.
- Voeg het mengsel in de sifon met twee patronen en schud goed.
- Verdeel dit in kartonnen bekertjes met onderin een klein gaatje. Vul de bekertjes voor ongeveer 1/3e.
- Zet 50 seconden in de magnetron op 800 watt.
- Knip het bekertje open en haal de sponge cake eruit.