“5 gerechten om aan de slag te gaan met prei.”

dit heb
je nodig

Alles bestellen »

Prei

Prei

Per kilo
Art.nr.: 4510633

Bestellen
Prei wit

Prei gesneden 10mm wit

Per kilo
Art.nr.: 4524874

Bestellen
Prei gesneden

Prei gesneden 10mm dik

Per kilo
Art.nr.: 4532463

Bestellen
Prei gesneden

Prei gesneden 15mm diagonaal

Per kilo
Art.nr.: 4528511

Bestellen
Prei gesneden

Prei gesneden 2mm fijn

Per kilo
Art.nr.: 4533297

Bestellen
Prei gesneden

Mini prei

Per bakje
Art.nr.: 4591899

Bestellen
Ardo Preiringen

Preiringen diepvries

4 zakken à 2,5 kilo
Art.nr.: 4640282

Bestellen
Prei diepvries

Prei diepvries

Zak à 3,5 kilo
Art.nr.: 4641008

Bestellen
Prei diepvries

Prei diepvries

4 zakken à 2,5 kilo
Art.nr.: 4641058

Bestellen
Sabroso olijfolie extra virgin

Olijfolie

Petfles à 1 liter
Art.nr.: 2512110

Bestellen
Roomboter zilver ongezoet

Roomboter

Pak à 250 gram
Art.nr.: 4330081

Bestellen
Bechamel saus

Bechamelsaus

Pak à 500 gram
Art.nr.: 2313584

Bestellen
Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas

Bak à 500 gram
Art.nr.: 4330015

Bestellen
Soleggiato Gedroogde Gemarineerde Tomaat

Zongedroogde tomaten

Bak à 1 kilo
Art.nr.: 2323129

Bestellen
Tahoon Cress

Tahoon Cress

Per bak
Art.nr.: 4534782

Bestellen
Campure mosterdzaad

Mosterdzaad

Bus à 600 gram
Art.nr.: 2133297

Bestellen
Kikkoman Ponzu Citrus Sojasaus

Ponzu Citrus Sojasaus

Fles à 1 liter
Art.nr.: 2146290

Bestellen
Rode peper

Rode peper

Per kilo
Art.nr.: 4510609

Bestellen
Lente uitjes

Lente-uitjes

Per kilo
Art.nr.: 4510427

Bestellen
Cress Chilli

Chili cress

Per bak
Art.nr.: 4592011

Bestellen
Kewpie roasted sesamdressing

Roasted sesamdressing

Fles à 1 liter
Art.nr.: 2146604

Bestellen
Ras el hanout

Ras el hanout

Pot à 450 gram
Art.nr.: 2132348

Bestellen
Jorda Green Herb Crumble

Groene kruidencrumble

Pot à 175 gram
Art.nr.: 2332394

Bestellen
3Pasión Tempranillo Shiraz

Rode wijn

Fles à 75 cl
Art.nr.: 0810110

Bestellen

aan
de slag

Zet een heerlijk gerecht op tafel! Onze culinair adviseur heeft de perfecte ingrediënten alvast voor je uitgezocht. Meer weten over onze culinair adviseur? Klik op de link hieronder en ontdek hoe hij jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tilt!

Meer over onze chef-kok

volg de
instructies

chips van uiteinden

  • Prei
  • Zout
  1. Snijd de groene uiteinden van de prei.
  2. Snij deze vervolgens in flinterdunne julienne.
  3. Leg ze een avond op water met zout in de koeling.
  4. Verhit een schone frituur tot 160 °C. Lek de gesneden prei goed uit en dep eventueel voorzichtig droog.
  5. Frituur de prei tot ze goudbruin worden. Leg ze op een bord met papier, zo kan het vet in het papier trekken.
  6. Breng eventueel de prei nog extra op smaak met iets zout. Leuk als garnering bij een vis- of vleesgerecht.

 

gestoofde prei met bechamel en Parmezaanse kaas

  • Prei
  • Olijfolie
  • Roomboter
  • Bechamelsaus
  • Parmezaanse kaas
  • Peper & zout
  1. Snijd de prei in halve ringen van 1 cm dikte. Was ze goed en laat uitlekken.
  2. Verhit een koekenpan op hoog vuur met een scheutje olijfolie.
  3. Rooster hierin de prei kort en bondig tot het iets slapper word.
  4. Voeg een klontje roomboter toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de prei in een gietijzeren pannetje of ovenschaal.
  6. Besprenkel de prei met bechamel saus en maak af met geraspte Parmezaanse kaas.
  7. Gratineer de prei af in de oven op 200 °C tot deze begint te kleuren.

 

gebrand op de barbecue, met geroosterde uien kruim

  • Prei
  • Zongedroogde tomaten
  • Olijfolie
  • Tahoon cress
  • Geroosterde uienkruim
  1. Leg de prei op de barbecue met directe hitte van ongeveer 200 °C.
  2. Zorg ervoor dat de prei rondom goed verbrand. Dit hoort bij de bereiding!
  3. Laat de prei op de barbecue liggen tot deze zwart is en gaar.
  4. Pel de prei en haal de gare kern eruit. Snijd deze in stukken van 4 tot 5 cm.
  5. Leg ze op een bord en maak af met zongedroogde tomaten, olijfolie, tahoon cress en geroosterde uienkruim.

 

gemarineerd op Oosterse wijze met mosterdzaad

  • Mini prei
  • Mosterdzaad
  • Ponzu citrus
  • Rode peper
  • Lente-uitjes
  • Chili cress
  • Roasted sesamdressing
  • Zout
  1. Blancheer de mini prei in een ruime pan met water en zout in ongeveer 3 minuten gaar.
  2. Spoel koud en laat uitlekken in de koeling.
  3. Kook de mosterdzaad in een pan met half water en half witte wijn. Kook ze 15 tot 20 minuten tot ze beetgaar zijn.
  4. Giet de mosterdzaad af en marineer ze met ponzu met citrus.
  5. Snij de rode peper en lente-ui in fijne schuine ringen.
  6. Snijd de prei in de lengte door en leg op een bord, garneer alles met de mosterdzaad, lente-ui, rode peper, chili cress en roasted sesamdressing. Maak alles af met de ponzu citrus van de mosterdzaad marinade.

 

sous vide met raz el hanout

  • Prei
  • Raz el hanout
  • Olijfolie
  • Groene kruidencrumble
  • Rode wijn
  • Zout
  1. Snij het groen van de prei.
  2. Was het overgebleven stuk prei in ruim koud water.
  3. Snijd de prei in hele ringen van 3 tot 4 cm hoog. Leg de prei op een plateau.
  4. Meng de raz el hanout kruiden met olijfolie. Giet de olie over de prei en leg de prei vervolgens in een vacuümzak.
  5. Voeg een snuf zout toe en vacumeer de prei.
  6. Gaar de prei in een stoom oven van 85 °C voor 10 tot 15 minuten tot ze gaar zijn. Haal voor de gebruik de prei uit de vacuum en leg op een ovenplateau.
  7. Rooster ze af in de oven tot ze licht goudbruin worden. Serveer op een bord en maak af met groene kruidencrumble en reductie van rode wijn.

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vraag het
aan de chef

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.