volg de
instructies
chips van uiteinden
- Prei
- Zout
- Snijd de groene uiteinden van de prei.
- Snij deze vervolgens in flinterdunne julienne.
- Leg ze een avond op water met zout in de koeling.
- Verhit een schone frituur tot 160 °C. Lek de gesneden prei goed uit en dep eventueel voorzichtig droog.
- Frituur de prei tot ze goudbruin worden. Leg ze op een bord met papier, zo kan het vet in het papier trekken.
- Breng eventueel de prei nog extra op smaak met iets zout. Leuk als garnering bij een vis- of vleesgerecht.
gestoofde prei met bechamel en Parmezaanse kaas
- Prei
- Olijfolie
- Roomboter
- Bechamelsaus
- Parmezaanse kaas
- Peper & zout
- Snijd de prei in halve ringen van 1 cm dikte. Was ze goed en laat uitlekken.
- Verhit een koekenpan op hoog vuur met een scheutje olijfolie.
- Rooster hierin de prei kort en bondig tot het iets slapper word.
- Voeg een klontje roomboter toe en breng op smaak met peper en zout.
- Giet de prei in een gietijzeren pannetje of ovenschaal.
- Besprenkel de prei met bechamel saus en maak af met geraspte Parmezaanse kaas.
- Gratineer de prei af in de oven op 200 °C tot deze begint te kleuren.
gebrand op de barbecue, met geroosterde uien kruim
- Prei
- Zongedroogde tomaten
- Olijfolie
- Tahoon cress
- Geroosterde uienkruim
- Leg de prei op de barbecue met directe hitte van ongeveer 200 °C.
- Zorg ervoor dat de prei rondom goed verbrand. Dit hoort bij de bereiding!
- Laat de prei op de barbecue liggen tot deze zwart is en gaar.
- Pel de prei en haal de gare kern eruit. Snijd deze in stukken van 4 tot 5 cm.
- Leg ze op een bord en maak af met zongedroogde tomaten, olijfolie, tahoon cress en geroosterde uienkruim.
gemarineerd op Oosterse wijze met mosterdzaad
- Mini prei
- Mosterdzaad
- Ponzu citrus
- Rode peper
- Lente-uitjes
- Chili cress
- Roasted sesamdressing
- Zout
- Blancheer de mini prei in een ruime pan met water en zout in ongeveer 3 minuten gaar.
- Spoel koud en laat uitlekken in de koeling.
- Kook de mosterdzaad in een pan met half water en half witte wijn. Kook ze 15 tot 20 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Giet de mosterdzaad af en marineer ze met ponzu met citrus.
- Snij de rode peper en lente-ui in fijne schuine ringen.
- Snijd de prei in de lengte door en leg op een bord, garneer alles met de mosterdzaad, lente-ui, rode peper, chili cress en roasted sesamdressing. Maak alles af met de ponzu citrus van de mosterdzaad marinade.
sous vide met raz el hanout
- Prei
- Raz el hanout
- Olijfolie
- Groene kruidencrumble
- Rode wijn
- Zout
- Snij het groen van de prei.
- Was het overgebleven stuk prei in ruim koud water.
- Snijd de prei in hele ringen van 3 tot 4 cm hoog. Leg de prei op een plateau.
- Meng de raz el hanout kruiden met olijfolie. Giet de olie over de prei en leg de prei vervolgens in een vacuümzak.
- Voeg een snuf zout toe en vacumeer de prei.
- Gaar de prei in een stoom oven van 85 °C voor 10 tot 15 minuten tot ze gaar zijn. Haal voor de gebruik de prei uit de vacuum en leg op een ovenplateau.
- Rooster ze af in de oven tot ze licht goudbruin worden. Serveer op een bord en maak af met groene kruidencrumble en reductie van rode wijn.