volg de
instructies

 

Benodigdheden:

  • Spitskool per stuk
    Art.nr.: 45.152.03
    1 stuk
  • Spitskool gesneden 3mm fijn
    Art.nr.: 45.289.17
    1 kg
  • Spitskool gesneden 4mm fijn
    Art.nr.: 45.705.20
    4 kg
  • Spitskool gesneden 10mm grof
    Art.nr.: 45.919.72
    1 kg
  • Paarse spitskool
    Art.nr.: 45.118.05
    1 stuk

 

Aan de slag

  1. Rolletjes van spitskool met groene kruidencrumble. Zet een ruime pan op met water en zout. Laat deze tot de kook komen. Vul alvast een bak met koud water en ijsklonten. Pel de spitskool en gebruik de buitenste 5 tot 6 bladeren. Blancheer deze kort in het kokende water tot ze slap worden maar niet hun mooie groene kleur verliezen. Schep ze uit het kokende water en spoel koud in het ijswater. Wanneer de spitskoolbladeren volledig zijn afgekoeld kunnen ze op een vergiet worden gelegd. Snijd de rest van de spitskool flinterdun in de snijmachine in ringen. Stoof deze kort en bondig tot het slap word in een koekenpan met iets water, boter en zout. Laat de spitskool goed uitlekken op een vergiet. Bedek de werkbank met plastic folie en leg hier de spitskoolbladeren op. Dep ze goed droog. Leg in het midden een baan met de gestoofde spitskoolringen. Deze moeten ook goed zijn uitgelekt. Smeer de spitskool rondom in met minimaal eiwit, en voeg smaak toe met peper en zout. Rol de spitskool strak op en stoom deze af in een oven van 85 °C voor 10 minuten. Maak de rolletjes af met groene kruidencrumble en vers gehakte kervel.
  2. Gestoofde spitskool, afgelakt met hoisin. Snijd de spitskool in vieren. Zet een kookpan op met een laagje water en een klont roomboter. Voeg wat komijnzaad en een teen knoflook toe. Leg de spitskool erin en dek af met een deksel of aluminiumfolie. Stoof de spitskool 10 tot 15 minuten op laag vuur. Leg de spitskool op een vergiet en laat 1 uur uitlekken in de koeling. Leg de spitskool op een ovenplateau en smeer ze in met hoisin. Rooster de spitskool af in de oven op 200 °C en maak voor serveren af met wat geroosterde sesamzaadjes en lente-ui.
  3. Hamburger met salade van spitskool. Rooster de hamburger, toast het brood, frituur de aardappel garnituur, pak een bakje met mayonaise en bouw je burger op met een heerlijke salade van spitskool! Snijd de spitskool flinterdun en breng deze op smaak met crème fraîche of caesar dressing, peper en zout. Eventueel iets citroensap en je hebt een heerlijke burger.
  4. Geroosterde spitskool met misoboter en granaatappel. Snijd de spitskool in vieren. Leg ze op een ovenplateau en besprenkel ze met olijfolie, peper en zeezout. Gaar de spitskool ongeveer 15 minuten op 160 °C. Laat de spitskool afkoelen. Meng de 1/3e misopasta met 2/3e roomboter. Smeer de bovenzijde van de spitskool in met de misoboter en rooster deze vervolgens af in een oven van 200 tot 220 °C of onder de gril. Serveer de spitskool met granaatappelpitten en overgiet met de gesmolten misoboter.
  5. Gebakken spitskool, met puree, af gegratineerd. Snijd de spitskool in dikke julienne. Verhit een koekenpan met een eetlepel olijfole en bak de spitskool hierin op hoog vuur goed aan. Breng op smaak met peper en zout. Schep de spitskool in een gietijzeren of ovenbestendige schaal. Top de spitskool af met aardappelpuree. Deze eventueel aanmaken met Parmezaanse kaas en boter, peper en zout. Zet koud voor gebruik. Uit de koeling vandaan afgratineren in een oven van 200 tot 220 °C tot de bovenkant mooi goudbruin is gekleurd. Ideaal als bijgerecht op tafel.

meer
recepten

Ontmoet onze Chef-kok
Geplukte herten sukade, shii-take vinaigrette, gemarineerde pompoen en macadamia

Recept

Herten sukade

Geplukte herten sukade, shii-take vinaigrette, gemarineerde pompoen en macadamia.

Lees meer
Taco met zuurvlees en créme van Pecorino, salade van pastinaak en pompoen met geroosterde pompoen pitten

Recept

Taco

Taco met zuurvlees en créme van Pecorino, salade van pastinaak en pompoen met geroosterde pompoen pitten.

Lees meer
Reebout, gegaard en dun gesneden, met gekarameliseerde tomaat, salade van truffel aardappel en truffel creme saus

Recept

Reebout

Reebout, gegaard en dun gesneden, met gekarameliseerde tomaat, salade van truffel aardappel en truffel creme saus.

Lees meer
Recept BBQ shortribs

Recept

BBQ shortribs

BBQ Shortribs met spies van geroosterde groene asperges en halloumi, aardappelwedges en chimmichurri.

Lees meer
Recept Spaanse borrelplank

Recept

Spaanse borrelplank

Duroc ‘Serrano”, Piementos de Padrón en desem toast gegratineerde met ‘Aio e Lemone’ en pecorino.

Lees meer
Recept Zonnige sandwich

Recept

Zonnige sandwich

Een heerlijke zonnige lunch in 4 stappen.

Lees meer
Recept eggs benedict

Recept

Eggs Benedict

Een hoofdgerecht met als basis ingredient, ei.

Lees meer
Recepten spitskool

Recept

Aan de slag met spitskool

5 gerechten om aan de slag te gaan met spitskool.

Lees meer
Recepten pompoen

Recept

Aan de slag met pompoen

5 gerechten om aan de slag te gaan met pompoen.

Lees meer
Recepten prei

Recept

Aan de slag met prei

5 gerechten om aan de slag te gaan met prei.

Lees meer
Recept Sandwich wild zwijn grillworst

Recept

Sandwich wild zwijn grillworst

Een heerlijk wild zwijn sandwich.

Lees meer
Recept Luxe borrelplank vis

Recept

Luxe borrelplank vis

Geniet van een luxe borrelplank vis!

Lees meer
Recept Borrelplank Wild

Recept

Borrelplank Wild

Geniet van een samengestelde borrel plank écht Wild!

Lees meer
Recept Geplukte kalfssukade met een frisse tomatensalade en toast van pitabrood

Recept

Geplukte kalfssukade met een frisse tomatensalade

Geplukte kalfssukade met een frisse tomatensalade en toast van pitabrood.

Lees meer
Recept American pancakes met spinazie, gebakken peer & gorgonzola

Recept

American pancakes met spinazie

American pancakes met spinazie, gebakken peer & gorgonzola.

Lees meer
Recept Kalfssukade met zoete aardappel

Recept

Kalfssukade met zoete aardappel

Kalfssukade met zoete aardappel.

Lees meer
Recept flammkuchen buikspek met lente-ui, paksoi, teriyaki, paprika & sesam

Recept

Flammkuchen buikspek met lente-ui

Flammkuchen buikspek met lente-ui, paksoi, teriyaki, paprika & sesam.

Lees meer
Recept dungesneden kalfssukade met tonijnmayonaise

Recept

Dungesneden kalfssukade met tonijnmayonaise

Dungesneden kalfssukade met tonijnmayonaise.

Lees meer
Recept flammkuchen warm gerookte zalm met ricotta, rucola & tomaat

Recept

Flammkuchen warm gerookte zalm

Flammkuchen warm gerookte zalm met ricotta, rucola & tomaat.

Lees meer
Recept porchetta gegrild op de barbecue met spaghetti, paprika & courgette

Recept

Porchetta gegrild op de barbecue met spaghetti

Porchetta gegrild op de barbecue met spaghetti, paprika & courgette.

Lees meer
Recept flatbread pizza met kaas, oregano, tomatensaus, rucola, Parmigiano Reggiano & citroen

Recept

Flatbread pizza met kaas

Flatbread pizza met kaas, oregano, tomatensaus, rucola, Parmigiano Reggiano & citroen.

Lees meer

Recept

Luxe pita met gegrilde porchetta

Luxe pita met gegrilde porchetta, truffelmayonaise & little gem.

Lees meer
Recept Libanees flatbread met baba ganoush

Recept

Libanees flatbread met baba ganoush

Libanees flatbread met baba ganoush, za’atar, cherrytomaat & citroen.

Lees meer
Recept porchetta gegrild op de barbecue

Recept

Porchetta gegrild op de barbecue

Porchetta gegrild op de barbecue met ratatouille, roseval aardappel en gepofte trostomaat.

Lees meer
Recept salade met gegrilde coquilles

Recept

Salade met gegrilde coquilles

Salade met gegrilde coquilles, watermeloen, gemarineerde Jack tomaatjes, Hollandse krop sla en ansjovis-limoendressing.

Lees meer
Recept bloemkoolsteak met chimichurri

Recept

Bloemkoolsteak met chimichurri

Bloemkoolsteak met chimichurri, gebakken heek, gepofte zoete aardappelcrème en Jorda crumble.

Lees meer
Recept ingelegde mango met passievruchtcoulis en chocolademousse

Recept

Ingelegde mango

Ingelegde mango met passievruchtcoulis en chocolademousse. Met kruidencake, saus van vanille en granaatappel en ananas-kokos smoothie.

Lees meer
Recept Aziatische gua boa met gegrild buikspek

Recept

Aziatische gua boa

Aziatische gua boa met gegrild buikspek.

Lees meer
Recept buikspek teriyaki met noedels

Recept

Buikspek teriyaki

Buikspek teriyaki met noedels.

Lees meer
Recept buikspek van de barbecue met wortelcrème & witte asperges

Recept

Buikspek van de barbecue

Buikspek van de barbecue met wortelcrème & witte asperges.

Lees meer
Recept gerookte zalm met mierikswortel

Recept

Gerookte zalm met mierikswortelroom

Gerookte zalm met mierikswortelroom, radijs, trostomaat & limoen.

Lees meer
Recept pappardelle met warm gerookte zalm

Recept

Pappardelle met warm gerookte zalm

Pappardelle met warm gerookte zalm, spinazie, feta & tomaten salade.

Lees meer
Recept tiramisu met amandel

Recept

Tiramisu met amandel

Tiramisu met amandel, chocoladeschaafsel & chocoladesaus

Lees meer
Chocolade fondue recept

Recept

Chocolade fondue

Chocolade fondue met marshmallows, aardbeien, merinque's & goudse moppen

Lees meer

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vragen
over dit
gerecht?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.