“BBQ Shortribs met spies van geroosterde groene asperges en halloumi, aardappelwedges en chimmichurri.”

dit heb
je nodig

Alles bestellen »

Hendi Barbecue spies 25cm rvs

Barbecue spies 25cm rvs

Art.nr.: 5227138

Bestellen
ECHT Briketten FSC

Briketten FSC

Art.nr.: 5460142

Bestellen
Hendi Koekenpan gietaluminium 36cm

Koekenpan gietaluminium 36cm

Art.nr.: 5229952

Bestellen
Runder shortribs

Runder shortribs

Art.nr.: 3755123

Bestellen
Peka Wedges met schil in olie

Wedges met schil in olie

Art.nr.: 4505113

Bestellen
Groene asperges

Groene asperges

Art.nr.: 4519099

Bestellen
Cypriota halloumi

Cypriota halloumi

Art.nr.: 4342630

Bestellen
Lee Kum Lee Hoisin saus

Hoisin saus

Art.nr.: 2143709

Bestellen
Joost & Paul Kalfs jus de Veau

Kalfsjus

Art.nr.: 3757202

Bestellen
Sabroso olijfolie extra virgin

Olijfolie

Art.nr.: 2512110

Bestellen
Roomboter zilver ongezoet

Roomboter ongezouten

Art.nr.: 4330081

Bestellen
Bresc Chimichurri

Chimichurri

Art.nr.: 2132299

Bestellen
Blad peterselie

Bladpeterselie

Art.nr.: 4510716

Bestellen
Maldon sea salt flakes

Zeezout

Art.nr.: 2000488

Bestellen

aan
de slag

Volg onderstaande instructies en zet een heerlijk recept op tafel! Onze culinair adviseur heeft de perfecte ingrediënten alvast voor je uitgezocht. Meer weten over onze culinair adviseur? Klik op de link hieronder en ontdek hoe hij jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tilt!

Meer over onze chef-kok
Recept BBQ shortribs

volg de
instructies

  1. Haal de shortribs uit de verpakking en vang de jus op in een pan. Het gestolde vet kun je apart houden om bijvoorbeeld een mooi stuk vlees in te bakken.
  2. Reduceer de jus samen met 60gr hoisin saus en 3dl Jus de Veau tot de helft. Smeer de shortribs hiermee in en bewaar de rest in een sauspan.
  3. Verwarm de shortribs in een kamado met indirecte hitte gedurende ± 6-8 minuten op 180 °C, afhankelijk van de dikte van de ribs.
  4. Frituur de aardappelwedges gedurende 1,5 minuut. Verwarm een koekenpan met 60 gram roomboter en 2 eetlepels olijfolie. Laat de massa uitbruisen en bak hierin de wedges mooi goudbruin. Maak ze af met wat zeezout en gehakte peterselie.
  5. Verwijder de achterste 2-3 cm van de asperges en snijd deze in 4 gelijke delen.
  6. Snijdt de halloumi in vergelijkbare delen en rijg deze om en om met de asperges aan een spies.
  7. Besprenkel de spies met olijfolie, peper en zout. Grill de spies in een komado bbq met directe hitte aan beide kanten.
  8. Gaar ze verder af in een oven of in een komado met indirecte hitte. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
  9. Lak de shortribs nog een keer af met de jus en serveer de overige jus apart op tafel.
  10. Serveer het gerecht op een houtenplank met een bakje chimichurri.

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vraag het
aan de chef

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.