volg de
instructies

Benodigdheden:

  • Hendi barbecue spies 25cm rvs
    Pak à 6 stuks
    Art.nr.: 52.271.38
  • ECHT briketten fsc
    Zak à 8 kilo
    Art.nr.: 54.601.42
  • Hendi koekenpan gietaluminium 36cm – Kamado BBQ of Oven
    Per stuk
    Art.nr.: 52.299.52

 

  • Runder shortribs kant & klaar
    Pak 4 stuks à ca.300 gram
    Art.nr.: 37.551.23
  • Peka Wedges met schil in olie
    Zak à 2 kilo
    Art.nr.: 45.051.13
  • Groene asperges
    Per bos
    Art.nr.: 45.190.99
  • Cypriota halloumi
    Per stuk à 250 gram
    Art.nr.: 43.426.30
  • Lee Kum Kee hoisin sauce
    Pot à 397 gram
    Art.nr.: 21.437.09
  • Joost & Paul Kalfs Jus de Veau
    Pak à 1 liter
    Art.nr.: 37.572.02
  • Sabroso olijfolie extra virgin
    Petfles à 1 liter
    Art.nr.: 25.121.10
  • Roomboter zilver ongezouten
    Pak à 250 gram
    Art.nr.: 43.300.81
  • Maldon sea salt flakes
    Doos à 250 gram
    Art.nr.: 20.004.88
  • Bresc chimichurri
    Pot à 450 gram
    Art.nr.: 21.322.99
  • Peterselie (blad)
    Per bos
    Art.nr.: 45.107.16

 

Aan de slag

  1. Haal de shortribs uit de verpakking en vang de jus op in een pan. Het gestolde vet kun je apart houden om bijvoorbeeld een mooi stuk vlees in te bakken.
  2. Reduceer de jus samen met 60gr hoisin saus en 3dl Jus de Veau tot de helft. Smeer de shortribs hiermee in en bewaar de rest in een sauspan.
  3. Verwarm de shortribs in een kamado met indirecte hitte gedurende ± 6-8 minuten op 180 °C, afhankelijk van de dikte van de ribs.
  4. Frituur de aardappelwedges gedurende 1,5 minuut. Verwarm een koekenpan met 60 gram roomboter en 2 eetlepels olijfolie. Laat de massa uitbruisen en bak hierin de wedges mooi goudbruin. Maak ze af met wat zeezout en gehakte peterselie.
  5. Verwijder de achterste 2-3 cm van de asperges en snijd deze in 4 gelijke delen.
  6. Snijdt de halloumi in vergelijkbare delen en rijg deze om en om met de asperges aan een spies.
  7. Besprenkel de spies met olijfolie, peper en zout. Grill de spies in een komado bbq met directe hitte aan beide kanten.
  8. Gaar ze verder af in een oven of in een komado met indirecte hitte. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
  9. Lak de shortribs nog een keer af met de jus en serveer de overige jus apart op tafel.
  10. Serveer het gerecht op een houtenplank met een bakje chimichurri.

meer
recepten

Ontmoet onze Chef-kok
Geplukte herten sukade, shii-take vinaigrette, gemarineerde pompoen en macadamia

Recept

Herten sukade

Geplukte herten sukade, shii-take vinaigrette, gemarineerde pompoen en macadamia.

Lees meer
Taco met zuurvlees en créme van Pecorino, salade van pastinaak en pompoen met geroosterde pompoen pitten

Recept

Taco

Taco met zuurvlees en créme van Pecorino, salade van pastinaak en pompoen met geroosterde pompoen pitten.

Lees meer
Reebout, gegaard en dun gesneden, met gekarameliseerde tomaat, salade van truffel aardappel en truffel creme saus

Recept

Reebout

Reebout, gegaard en dun gesneden, met gekarameliseerde tomaat, salade van truffel aardappel en truffel creme saus.

Lees meer
Recept BBQ shortribs

Recept

BBQ shortribs

BBQ Shortribs met spies van geroosterde groene asperges en halloumi, aardappelwedges en chimmichurri.

Lees meer
Recept Spaanse borrelplank

Recept

Spaanse borrelplank

Duroc ‘Serrano”, Piementos de Padrón en desem toast gegratineerde met ‘Aio e Lemone’ en pecorino.

Lees meer
Recept Zonnige sandwich

Recept

Zonnige sandwich

Een heerlijke zonnige lunch in 4 stappen.

Lees meer
Recept eggs benedict

Recept

Eggs Benedict

Een hoofdgerecht met als basis ingredient, ei.

Lees meer
Recepten spitskool

Recept

Aan de slag met spitskool

5 gerechten om aan de slag te gaan met spitskool.

Lees meer
Recepten pompoen

Recept

Aan de slag met pompoen

5 gerechten om aan de slag te gaan met pompoen.

Lees meer
Recepten prei

Recept

Aan de slag met prei

5 gerechten om aan de slag te gaan met prei.

Lees meer
Recept Sandwich wild zwijn grillworst

Recept

Sandwich wild zwijn grillworst

Een heerlijk wild zwijn sandwich.

Lees meer
Recept Luxe borrelplank vis

Recept

Luxe borrelplank vis

Geniet van een luxe borrelplank vis!

Lees meer
Recept Borrelplank Wild

Recept

Borrelplank Wild

Geniet van een samengestelde borrel plank écht Wild!

Lees meer
Recept Geplukte kalfssukade met een frisse tomatensalade en toast van pitabrood

Recept

Geplukte kalfssukade met een frisse tomatensalade

Geplukte kalfssukade met een frisse tomatensalade en toast van pitabrood.

Lees meer
Recept American pancakes met spinazie, gebakken peer & gorgonzola

Recept

American pancakes met spinazie

American pancakes met spinazie, gebakken peer & gorgonzola.

Lees meer
Recept Kalfssukade met zoete aardappel

Recept

Kalfssukade met zoete aardappel

Kalfssukade met zoete aardappel.

Lees meer
Recept flammkuchen buikspek met lente-ui, paksoi, teriyaki, paprika & sesam

Recept

Flammkuchen buikspek met lente-ui

Flammkuchen buikspek met lente-ui, paksoi, teriyaki, paprika & sesam.

Lees meer
Recept dungesneden kalfssukade met tonijnmayonaise

Recept

Dungesneden kalfssukade met tonijnmayonaise

Dungesneden kalfssukade met tonijnmayonaise.

Lees meer
Recept flammkuchen warm gerookte zalm met ricotta, rucola & tomaat

Recept

Flammkuchen warm gerookte zalm

Flammkuchen warm gerookte zalm met ricotta, rucola & tomaat.

Lees meer
Recept porchetta gegrild op de barbecue met spaghetti, paprika & courgette

Recept

Porchetta gegrild op de barbecue met spaghetti

Porchetta gegrild op de barbecue met spaghetti, paprika & courgette.

Lees meer
Recept flatbread pizza met kaas, oregano, tomatensaus, rucola, Parmigiano Reggiano & citroen

Recept

Flatbread pizza met kaas

Flatbread pizza met kaas, oregano, tomatensaus, rucola, Parmigiano Reggiano & citroen.

Lees meer

Recept

Luxe pita met gegrilde porchetta

Luxe pita met gegrilde porchetta, truffelmayonaise & little gem.

Lees meer
Recept Libanees flatbread met baba ganoush

Recept

Libanees flatbread met baba ganoush

Libanees flatbread met baba ganoush, za’atar, cherrytomaat & citroen.

Lees meer
Recept porchetta gegrild op de barbecue

Recept

Porchetta gegrild op de barbecue

Porchetta gegrild op de barbecue met ratatouille, roseval aardappel en gepofte trostomaat.

Lees meer
Recept salade met gegrilde coquilles

Recept

Salade met gegrilde coquilles

Salade met gegrilde coquilles, watermeloen, gemarineerde Jack tomaatjes, Hollandse krop sla en ansjovis-limoendressing.

Lees meer
Recept bloemkoolsteak met chimichurri

Recept

Bloemkoolsteak met chimichurri

Bloemkoolsteak met chimichurri, gebakken heek, gepofte zoete aardappelcrème en Jorda crumble.

Lees meer
Recept ingelegde mango met passievruchtcoulis en chocolademousse

Recept

Ingelegde mango

Ingelegde mango met passievruchtcoulis en chocolademousse. Met kruidencake, saus van vanille en granaatappel en ananas-kokos smoothie.

Lees meer
Recept Aziatische gua boa met gegrild buikspek

Recept

Aziatische gua boa

Aziatische gua boa met gegrild buikspek.

Lees meer
Recept buikspek teriyaki met noedels

Recept

Buikspek teriyaki

Buikspek teriyaki met noedels.

Lees meer
Recept buikspek van de barbecue met wortelcrème & witte asperges

Recept

Buikspek van de barbecue

Buikspek van de barbecue met wortelcrème & witte asperges.

Lees meer
Recept gerookte zalm met mierikswortel

Recept

Gerookte zalm met mierikswortelroom

Gerookte zalm met mierikswortelroom, radijs, trostomaat & limoen.

Lees meer
Recept pappardelle met warm gerookte zalm

Recept

Pappardelle met warm gerookte zalm

Pappardelle met warm gerookte zalm, spinazie, feta & tomaten salade.

Lees meer
Recept tiramisu met amandel

Recept

Tiramisu met amandel

Tiramisu met amandel, chocoladeschaafsel & chocoladesaus

Lees meer
Chocolade fondue recept

Recept

Chocolade fondue

Chocolade fondue met marshmallows, aardbeien, merinque's & goudse moppen

Lees meer

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vragen
over dit
gerecht?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.