volg de
instructies
Benodigdheden:
- Hendi barbecue spies 25cm rvs
Pak à 6 stuks
Art.nr.: 52.271.38 - ECHT briketten fsc
Zak à 8 kilo
Art.nr.: 54.601.42 - Hendi koekenpan gietaluminium 36cm – Kamado BBQ of Oven
Per stuk
Art.nr.: 52.299.52
- Runder shortribs kant & klaar
Pak 4 stuks à ca.300 gram
Art.nr.: 37.551.23 - Peka Wedges met schil in olie
Zak à 2 kilo
Art.nr.: 45.051.13 - Groene asperges
Per bos
Art.nr.: 45.190.99 - Cypriota halloumi
Per stuk à 250 gram
Art.nr.: 43.426.30 - Lee Kum Kee hoisin sauce
Pot à 397 gram
Art.nr.: 21.437.09 - Joost & Paul Kalfs Jus de Veau
Pak à 1 liter
Art.nr.: 37.572.02 - Sabroso olijfolie extra virgin
Petfles à 1 liter
Art.nr.: 25.121.10 - Roomboter zilver ongezouten
Pak à 250 gram
Art.nr.: 43.300.81 - Maldon sea salt flakes
Doos à 250 gram
Art.nr.: 20.004.88 - Bresc chimichurri
Pot à 450 gram
Art.nr.: 21.322.99 - Peterselie (blad)
Per bos
Art.nr.: 45.107.16
Aan de slag
- Haal de shortribs uit de verpakking en vang de jus op in een pan. Het gestolde vet kun je apart houden om bijvoorbeeld een mooi stuk vlees in te bakken.
- Reduceer de jus samen met 60gr hoisin saus en 3dl Jus de Veau tot de helft. Smeer de shortribs hiermee in en bewaar de rest in een sauspan.
- Verwarm de shortribs in een kamado met indirecte hitte gedurende ± 6-8 minuten op 180 °C, afhankelijk van de dikte van de ribs.
- Frituur de aardappelwedges gedurende 1,5 minuut. Verwarm een koekenpan met 60 gram roomboter en 2 eetlepels olijfolie. Laat de massa uitbruisen en bak hierin de wedges mooi goudbruin. Maak ze af met wat zeezout en gehakte peterselie.
- Verwijder de achterste 2-3 cm van de asperges en snijd deze in 4 gelijke delen.
- Snijdt de halloumi in vergelijkbare delen en rijg deze om en om met de asperges aan een spies.
- Besprenkel de spies met olijfolie, peper en zout. Grill de spies in een komado bbq met directe hitte aan beide kanten.
- Gaar ze verder af in een oven of in een komado met indirecte hitte. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
- Lak de shortribs nog een keer af met de jus en serveer de overige jus apart op tafel.
- Serveer het gerecht op een houtenplank met een bakje chimichurri.