“VHC Jongens omarmt het ‘Biodiversiteit op je Bord’ programma van Dutch Cuisine, een organisatie van en voor chefs. Biodiversiteit op je Bord stimuleert het gebruik van biodiversiteitvriendelijk geproduceerde producten in horeca en catering door middel van een score.”

Download score overzicht

waarom meedoen aan
Biodiversiteit Op Je Bord?

In samenwerking met o.a. het Deltaplan Biodiversiteitsherstel, HAS-Den Bosch, WWF-NL en Naturalis is Dutch Cuisine trekker van het programma ‘Biodiversiteit op je Bord’ (BOJB). Het doel van dit programma is om de consumptie van ‘biodiversiteitvriendelijk’ geproduceerde producten via de out of-home sector te stimuleren. Daardoor kunnen verdienmodellen ontstaan voor boeren, tuinders en vissers en daarmee impulsen voor behoud en herstel van biodiversiteit.

Aan de slag! »

Biodiversiteit Op Je Bord
lancering

Met steun van de provincie Noord-Holland is VHC Jongens samen met Dutch Cuisine, de gemeenten Amsterdam en Haarlem, BIO NH, Caring Farmers en Zuivel van Reijer betrokken bij de lancering van dit programma.

Wij doen er alles aan om de komende periode steeds meer ‘biodiversiteitvriendelijk’ geproduceerde producten duidelijk herkenbaar in ons assortiment op te nemen. Daarnaast gaan we een koplopergroep horeca- en cateringondernemers in Haarlem en Amsterdam actief helpen om zich bij Biodiversiteit op je Bord aan te sluiten. Deze bedrijven zullen in het zonnetje worden gezet. Stuur een email naar biodiversiteit@dutch-cuisine.nl als je interesse hebt om zo’n koploper te worden.

 

waarom meedoen?

  1. Draag bij aan behoud en herstel van biodiversiteit door biodiversiteitsvriendelijke producten op je menukaart te zetten. Help je gasten om de wereld mooier te eten!
  2. Verbreed je doelgroep en versterk de feelgood ervaring van je gasten.
  3. Creëer publiciteit door deel te nemen aan ‘Biodiversiteit op je Bord’ en ontvang extra aandacht van interessante nieuwe doelgroepen.
  4. Versterk je imago als een maatschappelijk betrokken onderneming.
  5. Kijk door een innovatieve bril naar je gerechten en menukaart om zo inkoopkosten te verminderen en/of je marge te verhogen.
  6. Biodiversiteit op je Bord is inspirerend en leuk voor je personeel. Door hen bij het programma te betrekken vergroot je hun loyaliteit en verminder je personeelsverloop en/of inkomstenderving.
  7. Krijg inspirerende trainingen en ondersteuning op maat van Dutch Cuisine.

Ga voor meer informatie naar biodiversiteitopjebord.nl!

Bekijk de BOJB producten

meer van
Biodiversiteit Op Je Bord

Alles van Biodiversiteit Op Je Bord
Surf en Turf met langoustine kreeften jus, kreeften bitterbal en grainfed biefstuk.

Recept

Surf en Turf met langoustine kreeften jus

Surf en Turf met langoustine kreeften jus, kreeften bitterbal en grainfed biefstuk.

Lees meer
Koning croissant met slagroom, lemon curd en hand sinaasappel

Recept

Koning croissantjes met slagroom

Koning croissantjes met slagroom, lemon curd en hand sinaasappel.

Lees meer
Wijngaarden Sicilië

Wijnstreek

Sicilië, Italië

Het grootste eiland in de Middellandse Zee, heeft maar liefst 105.000 hectare aan wijngaarden.

Lees meer

Anneke Kanters
Hoofd order & receptie

meer weten
over dit project?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.