“VHC Jongens omarmt het ‘Biodiversiteit op je Bord’ programma van Dutch Cuisine, een organisatie van en voor chefs. Biodiversiteit op je Bord stimuleert het gebruik van biodiversiteitvriendelijk geproduceerde producten in horeca en catering d.m.v. een score.”

Download score overzicht

In samenwerking met o.a. het Deltaplan Biodiversiteitsherstel, HAS-Den Bosch, WWF-NL en Naturalis is Dutch Cuisine trekker van het programma ‘Biodiversiteit op je Bord’ (BOJB). Het doel van dit programma is om de consumptie van ‘biodiversiteitvriendelijk’ geproduceerde producten via de out of-home sector te stimuleren. Daardoor kunnen nieuwe verdienmodellen ontstaan voor boeren, tuinders en vissers en daarmee impulsen voor behoud en herstel van biodiversiteit.

 

Lancering

Met steun van de provincie Noord-Holland is VHC Jongens samen met Dutch Cuisine, de gemeenten Amsterdam en Haarlem, BIO NH, Caring Farmers en Zuivel van Reijer betrokken bij de lancering van dit programma. Zo zullen wij in de komende periode steeds meer ‘biodiversiteitvriendelijk’ geproduceerde producten duidelijk herkenbaar in ons assortiment opnemen. Daarnaast gaan we een koplopergroep horeca- en cateringondernemers in Haarlem en Amsterdam actief helpen om zich bij Biodiversiteit op je Bord aan te sluiten. Deze bedrijven zullen in het zonnetje worden gezet. Stuur een email naar biodiversiteit@dutch-cuisine.nl als je interesse hebt om zo’n koploper te worden!

 

Waarom meedoen?

  1. Draag bij aan behoud en herstel van biodiversiteit door biodiversiteitsvriendelijke producten op je menukaart te zetten. Help je gasten om de wereld mooier te eten!
  2. Verbreed je doelgroep en versterk de feel good ervaring van je gasten.
  3. Creëer publiciteit door deel te nemen aan ‘Biodiversiteit op je Bord’ en ontvang extra aandacht van interessante nieuwe doelgroepen.
  4. Versterk je imago als een maatschappelijk betrokken onderneming.
  5. Kijk door een innovatieve bril naar je gerechten en menukaart en verminder zo inkoopkosten en/of verhoog je marge.
  6. Biodiversiteit op je Bord is inspirerend en leuk voor je personeel. Door hen bij het programma te betrekken vergroot je hun loyaliteit en verminder je personeelsverloop en/of inkomstenderving.
  7. Krijg inspirerende trainingen en op-maat ondersteuning van Dutch Cuisine.

Ga voor meer informatie naar biodiversiteitopjebord.nl!

 

Bekijk de BOJB producten

alle
duurzaamheid
samenwerkingen

Bekijk alle samenwerkingen
Foodello

Duurzaamheid

Foodello

Deze organisatie redden producten die niet in de groothandel belanden, omdat bijvoorbeeld de THT-datum dichterbij komt.

Lees meer
Fire-Off

Duurzaamheid

Fire-Off

Fire-Off is de ontbrekende schakel tussen de eindgebruikers van plastics emmers en de producent.

Lees meer
Voedsel Verbindt

Duurzaamheid

Voedsel Verbindt

Activerend platform dat een overzicht biedt van relevante Agri & Food initiatieven, ontwikkelingen, projecten en partijen uit de regio Noord -Holland en Flevoland.

Lees meer
Biodiversiteit op je Bord

Duurzaamheid

Biodiversiteit Op Je Bord

VHC Jongens omarmt het ‘Biodiversiteit op je Bord’ programma van Dutch Cuisine, een organisatie van en voor chefs.

Lees meer
Boom receptie Ambacht 14

Verkoop Binnendienst
VHC Jongens

meer
weten over
biodiversiteit op je bord?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.