“Bloemkoolsteak met chimichurri, gebakken heek, gepofte zoete aardappelcrème en Jorda crumble.”

dit heb
je nodig

Alles bestellen »

Bloemkool

Bloemkool

Per stuk
Art.nr.: 4515021

Bestellen
Roomboter zilver ongezoet

Roomboter

Pak à 250 gram
Art.nr.: 4330081

Bestellen
Rode uien

Rode ui

Per kilo
Art.nr.: 4511144

Bestellen
Knoflook bol

Knoflook

Per stuk
Art.nr.: 4519122

Bestellen
Sabroso olijfolie extra virgin

Olijfolie

Petfles à 1 liter
Art.nr.: 2512110

Bestellen
Puntpaprika

Puntpaprika's

Kist à 8 kilo
Art.nr.: 4531655

Bestellen
Fusion zonnebloemolie

Zonnebloemolie

Fles à 1 liter
Art.nr.: 2512219

Bestellen
Blad peterselie

Bladpeterselie

Per bos
Art.nr.: 4510716

Bestellen
Koriander

Koriander

Per bos
Art.nr.: 4510378

Bestellen
Citroen

Citroen

Per stuk
Art.nr.: 4516459

Bestellen
Zoete aardappelblokjes

Zoete aardappelblokjes

Zak à 1 kilo
Art.nr.: 4593209

Bestellen
Montebourg Crème fraîche

Crème fraîche

Bak à 1 liter
Art.nr.: 4300216

Bestellen
Kabeljauw loins

Kabeljauw loins

Doos à 5 kilo
Art.nr.: 3470763

Bestellen
Jorda Green Herb Crumble

Groene kruiden crumble

Pot à 175 gram
Art.nr.: 2332394

Bestellen

aan
de slag

Zet een heerlijk recept op tafel! Onze culinair adviseur heeft de perfecte ingrediënten alvast voor je uitgezocht. Meer weten over onze culinair adviseur? Klik op de link hieronder en ontdek hoe hij jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tilt!

Meer over onze chef-kok
Recept bloemkoolsteak met chimichurri

volg de
instructies

  1. Maak de bloemkool schoon door de kroon en bladeren te verwijderen. Leg de bloemkool in een ovenschaal en overgiet deze met de warm gemaakte beurre noisette.
  2. Verwarm de oven op 130 °C en gaar de bloemkool in ± 50 minuten. Giet om de 5 minuten de beurre noisette over de bloemkool voor het lekkerste eindresultaat.
  3. Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Zweet deze aan in de olijfolie tot ze iets zachter worden. Laat dit afkoelen.
  4. Rooster de puntpaprika op een barbecue van ± 200 °C rondom zwart. Laat iets afkoelen en verwijder de schil en zaadlijsten.
  5. Snijd de paprika in fijne blokjes en voeg dit bij de olie.
  6. Hak de bladpeterselie en koriander fijn, rasp de ½ citroen en meng alles door de olie. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Kook de zoete aardappel gaar in water en zout en stoom droog.
  8. Haal de puree door een pureeknijper en breng op smaak met peper, zout en de crème fraîche.
  9. Portioneer de heekfilet in 4 gelijke stukken en dep de huidkant droog. Bak de bloemkoolroosjes goudbruin in zijn eigen vet. Rooster de vis goudbruin en krokant op de huidzijde. Draai de vis om in de pan, voeg een klontje boter toe en draai het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Dresseer het gerecht en top de heekfilet af met de groene kruiden crumble.

aanbevolen
wijntip!

Le Petit Maurice - Grenache Rosé

Le Petit Maurice - Grenache Rosé

Fles à 75 cl
Art.nr.: 0811548

Bestellen

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vraag het
aan de chef

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.