“Churros met pompoenijs en koffie espuma.”

dit heb
je nodig

Alles bestellen »

Roomboter zilver ongezoet

Roomboter

Art.nr.: 43.300.81

Bestellen
Van Gilse kristalsuiker

Suiker

Art.nr.: 20.002.48

Bestellen
Koopmans kristal bloem

Bloem

Art.nr.: 23.324.51

Bestellen
Scharrel eieren

Eieren

Art.nr.: 42.202.82

Bestellen
La Baleine zeezout

Zeezout

Art.nr.: 20.004.12

Bestellen
Campure kaneel zak

Kaneel

Art.nr.: 21.335.52

Bestellen
Jo-La vanille

Vanille

Art.nr.: 21.500.51

Bestellen
Prima vloeibaar frituurvet

Frituurvet

Art.nr.: 25.101.30

Bestellen
Pompoenblokjes

Pompoenblokjes

Art.nr.: 46.447.89

Bestellen
Friesche vlag. gecondenseerde melk

Gecondenseerde melk

Art. nr.: 10.400.89

Bestellen
Debic slagroom 35% ongezoet

Slagroom

Art. nr.: 21.512.23

Bestellen
Vanillestokjes

Vanillestokjes

Art. nr.: 21.404.16

Bestellen
Debic kookroom

Kookroom

Art. nr.: 43.000.00

Bestellen
Tia Maria

Tia Maria

Art. nr.: 05.143.08

Bestellen

aan
de slag

Volg onderstaande instructies en zet een heerlijk recept op tafel! Onze culinair adviseur heeft de perfecte ingrediënten alvast voor je uitgezocht. Meer weten over onze culinair adviseur? Klik op de link hieronder en ontdek hoe hij jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tilt!

Meer over onze chef-kok
Churros pompoenijs

volg de
instructies

Churros

  1. Meng 15 gr suiker en 1 el kaneel en zet apart.
  2. Voeg 250 gr water, 50 gr boter, 100 gr suiker en het zout toe aan een pan en breng aan de kook op middelhoog vuur.
  3. Voeg 140 gr bloem toe en zet het vuur laag tot medium-laag en kook en roer constant met een rubberen spatel tot het mengsel samenkomt en glas is.
  4. Haal de pan van het vuur.
  5. Voeg de vanille (naar smaak) en 1 ei toe aan het bloemmengsel.
  6. Mix tot het mengel samenkomt en glad is.
  7. Doe het beslag in een spuitzak met een spuitmondje naar keus.
  8. Spuit het mengsel voorzichtig, in voorverwarmde olie van 175 graden, in stukken van ongeveer 15 cm. Knip het uiteinde af met een schone schaar.
  9. Laat de churros in ongeveer 2 minuten per kant gaar bruin bakken.
  10. Leg de churros op keukenpapier om kort te drogen, rol ze vervolgens in het kaneel-suikermengsel.

 

Pompoenijs

  1. Kook 150 gr pompoenblokjes goed gaar en pureer in de keukenmachine of stamp tot een gladde puree.
  2. Schraap de kern uit 2 vanillestokjes.
  3. Meng de pompoenpuree met 150 ml gecondenseerde melk, 200 ml slagroom, vanille en 40 gr suiker.
  4. Zet in de vriezer of shockvriezer. Roer elk uur/halfuur om.
  5. Zet ongeveer 12 uur in de vriezer voor het beste resultaat.

 

Koffie espuma

  1. Meng alle ingrediënten samen in een litermaat en vul een sifon.
  2. Belucht met 2 slagroompatronen en schud goed.

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vraag het
aan de chef

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

aanbevolen
artikelen

Naar recepten overzicht
Koning croissant met slagroom, lemon curd en hand sinaasappel

Recept

Koning croissantjes met slagroom

Koning croissantjes met slagroom, lemon curd en hand sinaasappel.

Lees meer
Wijngaarden Pannon, Hongarije

Wijnstreek

Wijnstreek – Pannon, Hongarije

Laat je verrassen door de unieke smaken van wijnen uit de zonnige wijnstreek Pannon.

Lees meer
Wijngaarden Italië

Wijnland

Italië

Italië staat wereldwijd bekend als een van de grootste wijnproducenten, vooral dankzij zijn vele inheemse druivenrassen.

Lees meer
Wijngaarden Frankrijk

Wijnland

Frankrijk

Het meest prestigieuze wijnland ter wereld!

Lees meer
Wijngaarden Spanje

Wijnland

Spanje

Grootse wijngaardoppervlakte ter wereld.

Lees meer
Wijngaarden Verenigde Staten

Wijnland

Verenigde Staten

Staat wereldwijd op de vierde plaats al het gaat om wijnproductie.

Lees meer