“Espuma aardappel, met oester, mousserende wijn, dille, crème fraîche en haringkaviaar.”

dit heb
je nodig

Alles bestellen »

Ciabot fazan spumante

Fazan spumante

± 2 dl
Art.nr.: 08.104.25

Bestellen
Haring kuit

Haringkuit

Art.nr.: 32.029.00

Bestellen
Dr Oetker bladgelatine

Bladgelatine

2 stuks
Art.nr.: 21.345.76

Bestellen
Dille

Dille

Art.nr.: 45.102.87

Bestellen
Dore aardappel

Doré aardappel

500 gram
Art.nr.: 45.314.31

Bestellen
Campina slagroom

Slagroom ongezoet

250 gram
Art.nr.: 10.032.06

Bestellen
Campina volle melk

Volle melk

125 gram
Art.nr.: 10.030.18

Bestellen
Jozo zout

Zout

Art.nr.: 21.440.70

Bestellen
Apollo nootmuskaat

Nootmuskaat

Art.nr.: 21.402.92

Bestellen
Montebourg creme fraiche

Creme fraiche

100 gram
Art.nr.: 43.003.15

Bestellen
Gillardeau oesters

Oesters

4 stuks
Art.nr.: 32.138.05

Bestellen
Henri slagroom patronen

Slagroom patronen

Art.nr.: 52.293.90

Bestellen

aan
de slag

Volg onderstaande instructies en zet een heerlijk recept op tafel! Onze culinair adviseur heeft de perfecte ingrediënten alvast voor je uitgezocht. Meer weten over onze culinair adviseur? Klik op de link hieronder en ontdek hoe hij jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tilt!

Meer over onze chef-kok
Amuse aardappel

volg de
instructies

  1. Kook de aardappelen in water met een snuf zout.
  2. Giet de aardappelen af en stoom droog.
  3. Haal de aardappelen door de pureeknijper en voeg de room, melk, sucro, zout en wat nootmuskaat toe.
  4. Wrijf de puree door een fijne zeef en voeg in een sifon.
  5. Voeg de koolzuurpatronen toe en houd het warm rond de 50 graden au bain-marie.
  6. Week 2 blaadjes gelatine in koud water.
  7. Maak de oesters schoon en lek uit boven een bekken en vergiet.
  8. Leg de oester in een glas.
  9. Meng het oestervocht met de mousserende wijn en meet 1,5 dl af.
  10. Verhit 0,5 dl vocht in een kleine pan en los hierin de gelatine op.
  11. Meng dit met het overige oester-/wijnvocht en giet het over de oesters, zodat ze net onderstaan.
  12. Zet de glaasjes koel.
  13. Voor doorgifte afvullen met een toef warm aardappelschuim en af garneren met haringkaviaar, crème fraîche en fijngesneden dille

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vragen
over dit
gerecht?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

aanbevolen
artikelen

Naar recepten overzicht
Surf en Turf met langoustine kreeften jus, kreeften bitterbal en grainfed biefstuk.

Recept

Surf en Turf met langoustine kreeften jus

Surf en Turf met langoustine kreeften jus, kreeften bitterbal en grainfed biefstuk.

Lees meer
Koning croissant met slagroom, lemon curd en hand sinaasappel

Recept

Koning croissantjes met slagroom

Koning croissantjes met slagroom, lemon curd en hand sinaasappel.

Lees meer
Cannelloni met gegrilde radicchio

Recept

Cannelloni met gegrilde radicchio

Cannelloni met vlees, gegrilde radicchio, bechamel saus en gorgonzola.

Lees meer
Rib roast van de BBQ

Recept

Rib roast van de BBQ

Rib roast van de BBQ met rib rub.

Lees meer
Zeewier rund burger

Recept

Zeewier rund burger

Zeewier rund burger, waterkers, savooie kool, gegrilde king boleet en gefermenteerde knoflook crème.

Lees meer
Bloemkool panna cotta

Recept

Bloemkool panna cotta

Bloemkool panna cotta met paddenstoelen en wilde ham soorten.

Lees meer