“Hazelnoten pavlova met dulce de leche crème en chocolade kroepoek.”

dit heb
je nodig

Alles bestellen »

Danaeg eiwit

Eiwit

250 gram
Art.nr.: 42.210.74

Bestellen
Van Wijck hazelnoten wit

Hazelnoten

150 gram
Art.nr.: 27.371.72

Bestellen
Olivier olie met hazelnoot

Hazelnoten olie

Art.nr.: 23.234.42

Bestellen
Friesche vlag. gecondenseerde melk

Gecondenseerde melk

300 gram
Art.nr.: 10.400.89

Bestellen
Limoen

Limoen

1 stuk
Art.nr.: 45.166.81

Bestellen
Didess kroepoek chocolade

Chocolade kroepoek

Art.nr.: 21.478.50

Bestellen
Gruno dessertsaus chocolade

Chocolade saus

Art.nr.: 21.567.44

Bestellen
Van Gilse kristalsuiker

Suiker

200 gram
Art.nr.: 20.002.48

Bestellen
Campina slagroom

Slagroom

200 gram
Art.nr.: 10.032.06

Bestellen
Dr Oetker bladgelatine

Bladgelatine

3 stuks
Art.nr.: 21.345.76

Bestellen

aan
de slag

Volg onderstaande instructies en zet een heerlijk recept op tafel! Onze culinair adviseur heeft de perfecte ingrediënten alvast voor je uitgezocht. Meer weten over onze culinair adviseur? Klik op de link hieronder en ontdek hoe hij jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tilt!

Meer over onze chef-kok
Hazelnoot pavlova

volg de
instructies

  1. Kook de gecondenseerde melk zachtjes met gesloten verpakking in een pan water voor ongeveer 2 uur of gebruik een stoomoven.
  2. Rooster de hazelnoten met een beetje hazelnootolie in de oven op 160 graden voor ongeveer 12 minuten, tot ze goed bruin zijn. Vergeet niet om ze tussendoor door elkaar te schudden.
  3. Kook 1 dl water met suiker totdat het een suikerstroop wordt.
  4. Draai het eiwit op de hoogste snelheid en voeg de suikerstroop toe totdat het mengsel stevig is.
  5. Breek de hazelnoten grof en spatel deze voorzichtig door het geslagen eiwit.
  6. Spuit de meringue op een ovenplateau met vetvrij papier of een siliconenmat en bak het in de oven voor ongeveer 2,5 uur, totdat ze droog en bros zijn.
  7. Meng de gecondenseerde melk met de gelatine en half geslagen slagroom tot de gewenste dikte. Bewaar het mengsel in de koeling in een spuitzak.
  8. Frituur de chocolade kroepoek.
  9. Bouw de pavlova op samen met de meringue en de dulce de leche crème. Garneer het geheel met chocoladesaus, limoenrasp en de chocolade kroepoek.

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vraag het
aan de chef

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.