“Geplukte herten sucade, shii-take vinaigrette, gemarineerde pompoen en macadamia.”

dit heb
je nodig

Alles bestellen »

Hert Sucade

Hert sucade

Art.nr.: 3736743

Bestellen
Shii-take

Shii-take

Art.nr.: 4532710

Bestellen
Pompoen spirelli

Pompoen Spirelli

Art.nr.: 4524543

Bestellen
Van Wijck macadamia rauw

Macadamia Rauw

Art.nr.: 2737263

Bestellen
Knoflook bol

Knoflook

Art.nr.: 4519122

Bestellen
Rozemarijn

Rozemarijn

Art.nr.: 4510740

Bestellen
Sabroso olijfolie extra virgin

Olijfolie

Art.nr.: 2512110

Bestellen
van Gilse lichte basterdsuiker

Lichte Basterdsuiker

Art.nr.: 2001155

Bestellen

Venkelzaad Heel

Art.nr.: 2133700

Bestellen

Korianderzaad Heel

Art.nr.: 2133841

Bestellen
Verstegen kruidnagelen heel

Kruidnagel

Art.nr.: 2135160

Bestellen
Apollo chillies flakes

Chillies Flakes

Art.nr.: 2136100

Bestellen

Natuurazijn

Art.nr.: 2350205

Bestellen
Chudin tinto kookwijn

Kookwijn

Art.nr.: 0879984

Bestellen
Casa Rinaldi rode wijnazijn

Rode Wijnazijn

Art.nr.: 2350057

Bestellen

aan
de slag

Zet een heerlijk gerecht op tafel! Onze culinair adviseur heeft de perfecte ingrediënten alvast voor je uitgezocht. Meer weten over onze culinair adviseur? Klik op de link hieronder en ontdek hoe hij jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tilt!

Meer over onze chef-kok
Geplukte herten sukade, shii-take vinaigrette, gemarineerde pompoen en macadamia

volg de
instructies

  1. Gaar de sucade met knoflook, rozemarijn, peper en zout. Doe dit met voorkeur in een vacuüm kookzak met een scheutje rode wijn.
  2. Vang na bereiding het vocht op en vul aan met de wild jus. Reduceer tot de helft.
  3. Pluk de sucade grof en maak smeuïg met de jus. Rol vervolgens op met bhv plasticfolie tot een grote cilinder en leg koud.
  4. Rooster de korianderzaad en venkelzaad in een pan op laag vuur.
  5. Kook het water, azijn en suiker samen met de geroosterde koriander, venkelzaad en chili flakes en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  6. Meng het zoetzuur met de pompoen spirelli en zet koud voor minstens 3 uur.
  7. Rooster de macadamia nootjes in een koekenpan met een paar druppels olie tot ze rondom mooi goudbruin zijn geworden. Laat afkoelen en crunch ze grof met de zijkant van een groot mes.
  8. Snijd de shii-take in blokjes, snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
  9. Verhit een koekenpan op hoog vuur met olijfolie.
  10. Rooster de shii-take kort en bondig. Voeg de sjalot en knoflook toe en rooster mee. Zet koud.
  11. Meng de shii-take samen met rode wijnazijn, olijfolie, peper en zout.
  12. Bouw het gerecht op met de sucade (op kamertemperatuur), de gemarineerd pompoen, macadamia nootjes en de vinaigrette van shii-take.

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vraag het
aan de chef

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.