“Koning croissantjes met slagroom, lemon curd en hand sinaasappel.”

dit heb je nodig
voor 15 croissantjes

Alles bestellen »

Chaupain croissant

Mini croissants

Doos 150 stuks à 30 gram
Art.nr.: 4623270

Bestellen
Witte Weijde roomkaas naturel

Roomkaas

Bak à 1250 gram
Art.nr.: 4330841

Bestellen
Debic slagroom 35% ongezoet

Slagroom

Can à 2 liter
Art.nr.: 2151158

Bestellen
Lemon curd

Lemon curd

Pot à 340 gram
Art.nr.: 2041234

Bestellen
Hand sinaasappel

Hand sinaasappel

Per stuk
Art.nr.: 4516813

Bestellen
van Gilse geleisuiker

Geleisuiker

Pak à 1 kilo
Art.nr.: 2060193

Bestellen
Van Gilse poedersuiker

Poedersuiker

Bus à 250 gram
Art.nr.: 2001668

Bestellen
Schulp wortelsap

Wortelsap

Tray 6 flessen à 75 cl
Art.nr.: 0285131

Bestellen
Wortel stiften/julienne

Winterwortel julienne

Zak à 1 kilo
Art.nr.: 4570017

Bestellen
Van Gilse kristalsuiker

Kristalsuiker

Pak à 1 kilo
Art.nr.: 2000248

Bestellen
Mona Lisa white chocolate blossoms

Witte chocolade blossom

Bak à 1 kilo
Art.nr.: 2720143

Bestellen

aan
de slag

Zet een heerlijk gerecht op tafel! Onze culinair adviseur heeft de perfecte ingrediënten alvast voor je uitgezocht. Meer weten over onze culinair adviseur? Klik op de link hieronder en ontdek hoe hij jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tilt!

Meer over onze chef-kok
Koning croissant met slagroom, lemon curd en hand sinaasappel

volg de
instructies

  1. Ontdooi de mini croissants.
  2. Bak de mini croissants af in 15 minuten op 180 °C in de oven totdat ze mooi goudbruin kleuren.
  3. Laat de croissants goed afkoelen voor je ze opensnijd.
  4. Maak de hand sinaasappels schoon en snijd deze in blokjes, zorg dat je 700 gram afweegt en doe deze in een pan met de afgewogen geleisuiker.
  5. Blijf goed roeren tot het water kookt en laat dit daarna nog 5 minuten doorkoken.
  6. Doe de confituur in een bakje en laat deze afkoelen.
  7. Kook het suikerwater totdat de suiker is opgelost en laat hierna de wortel stiften rustig 20 minuten mee koken.
  8. Giet de wortel in een vergiet en laat goed afkoelen tot je gaat decoreren.
  9. Meng de roomkaas, lemon curd en slagroom in de keukenmachine met een garde en klop deze op tot een mooie gladde spuitbare massa.
  10. Doe de roomkaas vulling in een spuitzak met kartel mondje.
  11. Leg deze in de koeling tot gebruik.
  12. Doe de poedersuiker in bekken (een kom) en voeg al roerend de wortelsap toe tot je een mooie gladde glazuur hebt die niet te dun is.
  13. Snijd de croissants door midden en dip de bovenkant in het glazuur.
  14. Doe hier gelijk de wortel en chocolade decoratie op en laat deze samen met het glazuur stevig worden.
  15. Spuit de roomkaas vulling op de croissant bodem.
  16. Plaats wat sinaasappel confituur op de roomkaas vulling.
  17. Leg daarna de bovenkant van de croissant erop.
  18. De croissant is klaar om te serveren. Fijne Koningsdag!

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vraag het
aan de chef

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.