“Salade met gegrilde coquilles, watermeloen, gemarineerde Jack tomaatjes, Hollandse krop sla en ansjovis-limoendressing.”

dit heb
je nodig

Alles bestellen »

Watermeloen

Watermeloen

Per stuk
Art.nr.: 4516780

Bestellen
Coquilles clear water

Coquilles

Zak à 1 kilo
Art.nr.: 3215545

Bestellen
Salie

Salie

Per bos
Art.nr.: 4510237

Bestellen
Dragon

Dragon

Per bos
Art.nr.: 4510279

Bestellen
Knoflook bol

Knoflook

Per stuk
Art.nr.: 4519122

Bestellen
Hollandse krop sla

Hollandse sla

Per stuk
Art.nr: 4513223

Bestellen
Ansjovis

Ansjovis

Bak 500 gram
Art.nr.: 4370037

Bestellen
Limoen

Limoen

Per stuk
Art.nr.: 3715648

Bestellen
Bellamy's Caesardressing

Caesardressing

Fles à 700 ml
Art.nr.: 2314524

Bestellen
Cherrytomaatjes

Cherrytomaatjes

Per kilo
Art.nr.: 4510873

Bestellen
Casa Rinaldi rode wijnazijn

Rode wijnazijn

Fles à 1 liter
Art.nr.: 2350057

Bestellen
Sabroso olijfolie extra virgin

Olijfolie

Petfles à 1 liter
Art.nr.: 2512110

Bestellen

aan
de slag

Zet een heerlijk gerecht op tafel! Onze culinair adviseur heeft de perfecte ingrediënten alvast voor je uitgezocht. Meer weten over onze culinair adviseur? Klik op de link hieronder en ontdek hoe hij jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tilt!

Meer over onze chef-kok
Recept salade met gegrilde coquilles

volg de
instructies

  1. Trek 5 blaadjes salie en 10 blaadjes dragon voorzichtig van de steel.
  2. Pel de teen knoflook en hak deze grof. Verhit de olie zachtjes en voeg de kruiden en knoflook toe.
  3. Laat afkoelen en meng met de rode wijnazijn, peper en zout.
  4. Plicheer de tomaatjes door ze een aantal seconde in een pan kokend water te houden en schrik ze direct koud in ijswater.
  5. Verwijder de schillen en vacumeer ze met de eerder gemaakte kruidenolie.
  6. Pluk de Hollandse kropsla tot de gele kern over blijft. Pluk deze ook en was het kort en voorzichtig in koud water.
  7. Meng 1 dl basisdressing met de ansjovis en limoenschil in de keukenmachine tot een gladde massa.
  8. Snijd de watermeloen in gelijke delen en grill deze aan beide kanten in een hete grillpan.
  9. Dep de coquilles droog en bak ze mooi goudbruin in een koekenpan met een klein scheutje olie.
  10. Temper het vuur en voeg een klont roomboter toe. Breng ze op smaak met peper en zout en dresseer het gerecht.

aanbevolen
wijntip!

Resplandy - Sauvignon Blanc

Resplandy - Sauvignon Blanc

Fles à 75 cl
Art.nr.: 0831306

Bestellen

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vraag het
aan de chef

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.