Van deze snacks mag je onbekommerd genieten. Omdat ze gemaakt worden van groente van dichtbij, zonder kilometervreten dus. En dan verwerken ze ook nog eens minder knappe exemplaren uit de reststromen.
SNACKWITHBENEFITS rekent in voedselkilometers en een gemiddelde maaltijd legt in Nederland daar zo’n 30.000 kilometers van af. Doordat bijna alle ingrediënten die SNACKWITHBENEFITS gebruikt lokaal afkomstig zijn, kennen de snacks van boer tot frituur of bord (in Amsterdam) een afstand van nog geen 300 kilometer. Daarbij werken ze met zo veel mogelijk rest producten wanneer dat mogelijk is om nog meer impact te maken. Zo zijn de a-maize-ing ribs gemaakt van maiskolven die net iets te kort zijn waardoor de retailers deze liever niet af nemen. Zij kopen deze op tegen een eerlijke prijs voor de boer. Wanneer je deze maisribs marineert met een marinade en daarna lakt met een bbq saus heb je een snack die je kan kluiven zonder schuldgevoel.
vind de SNACKWITHBENEFITS
De wereld veranderen doe je volgens SNACKWITHBENEFITS samen, te beginnen op de borrelplank.