volg de
instructies
rolletjes van spitskool met groene kruidencrumble
- Spitskool
- Boter
- Eiwit
- Groene kruidencrumble
- Kervel
- Zout
- Zet een ruime pan op met water en zout. Laat deze tot de kook komen.
- Vul alvast een bak met koud water en ijsklonten.
- Pel de spitskool en gebruik de buitenste 5 tot 6 bladeren.
- Blancheer deze kort in het kokende water tot ze slap worden maar niet hun mooie groene kleur verliezen.
- Schep ze uit het kokende water en spoel koud in het ijswater. Wanneer de spitskoolbladeren volledig zijn afgekoeld kunnen ze op een vergiet worden gelegd.
- Snijd de rest van de spitskool flinterdun in de snijmachine in ringen.
- Stoof deze kort en bondig tot het slap word in een koekenpan met iets water, boter en zout. Laat de spitskool goed uitlekken op een vergiet.
- Bedek de werkbank met plastic folie en leg hier de spitskoolbladeren op. Dep ze goed droog.
- Leg in het midden een baan met de gestoofde spitskoolringen. Deze moeten ook goed zijn uitgelekt.
- Smeer de spitskool rondom in met minimaal eiwit, en voeg smaak toe met peper en zout.
- Rol de spitskool strak op en stoom deze af in een oven van 85 °C voor 10 minuten. Maak de rolletjes af met groene kruidencrumble en vers gehakte kervel.
gestoofde spitskool, afgelakt met hoisin
- Spitskool
- Roomboter
- Komijnzaad
- Knoflook
- Hoisin saus
- Geroosterde sesamzaadjes
- Lente-uitjes
- Snijd de spitskool in vieren.
- Zet een kookpan op met een laagje water en een klont roomboter.
- Voeg wat komijnzaad en een teen knoflook toe.
- Leg de spitskool erin en dek af met een deksel of aluminiumfolie.
- Stoof de spitskool 10 tot 15 minuten op laag vuur.
- Leg de spitskool op een vergiet en laat 1 uur uitlekken in de koeling.
- Leg de spitskool op een ovenplateau en smeer ze in met hoisin.
- Rooster de spitskool af in de oven op 200 °C en maak voor serveren af met wat geroosterde sesamzaadjes en lente-ui.
hamburger met salade van spitskool
- Spitskool
- Hamburger
- Brood
- Aardappel garnituur
- Mayonaise
- Crème fraîche
- Caesardressing
- Citroensap
- Peper & zout
- Rooster de hamburger, toast het brood, frituur de aardappel garnituur, pak een bakje met mayonaise en bouw je burger op met een heerlijke salade van spitskool!
- Snijd de spitskool flinterdun en breng deze op smaak met crème fraîche of caesar dressing, peper en zout.
- Eventueel iets citroensap en je hebt een heerlijke burger.
geroosterde spitskool met misoboter en granaatappel
- Spitskool
- Olijfolie
- Misopasta
- Roomboter
- Granaatappelpitten
- Zeezout & peper
- Snijd de spitskool in vieren.
- Leg ze op een ovenplateau en besprenkel ze met olijfolie, peper en zeezout.
- Gaar de spitskool ongeveer 15 minuten op 160 °C. Laat de spitskool afkoelen.
- Meng de 1/3e misopasta met 2/3e roomboter.
- Smeer de bovenzijde van de spitskool in met de misoboter en rooster deze vervolgens af in een oven van 200 tot 220 °C of onder de gril.
- Serveer de spitskool met granaatappelpitten en overgiet met de gesmolten misoboter.
gebakken spitskool, met puree, af gegratineerd
- Spitskool
- Olijfolie
- Aardappelpuree
- Parmezaanse kaas
- Boter
- Peper & zout
- Snijd de spitskool in dikke julienne.
- Verhit een koekenpan met een eetlepel olijfolie en bak de spitskool hierin op hoog vuur goed aan.
- Breng op smaak met peper en zout. Schep de spitskool in een gietijzeren of ovenbestendige schaal.
- Top de spitskool af met aardappelpuree. Deze eventueel aanmaken met Parmezaanse kaas en boter, peper en zout. Zet koud voor gebruik.
- Uit de koeling vandaan afgratineren in een oven van 200 tot 220 °C tot de bovenkant mooi goudbruin is gekleurd. Ideaal als bijgerecht op tafel.