volg de
instructies
- Haal de shortribs uit de verpakking en vang de jus op in een pan. Het gestolde vet kun je apart houden om bijvoorbeeld een mooi stuk vlees in te bakken.
- Reduceer de jus samen met 60gr hoisin saus en 3dl Jus de Veau tot de helft. Smeer de shortribs hiermee in en bewaar de rest in een sauspan.
- Verwarm de shortribs in een kamado met indirecte hitte gedurende ± 6-8 minuten op 180 °C, afhankelijk van de dikte van de ribs.
- Frituur de aardappelwedges gedurende 1,5 minuut. Verwarm een koekenpan met 60 gram roomboter en 2 eetlepels olijfolie. Laat de massa uitbruisen en bak hierin de wedges mooi goudbruin. Maak ze af met wat zeezout en gehakte peterselie.
- Verwijder de achterste 2-3 cm van de asperges en snijd deze in 4 gelijke delen.
- Snijdt de halloumi in vergelijkbare delen en rijg deze om en om met de asperges aan een spies.
- Besprenkel de spies met olijfolie, peper en zout. Grill de spies in een komado bbq met directe hitte aan beide kanten.
- Gaar ze verder af in een oven of in een komado met indirecte hitte. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
- Lak de shortribs nog een keer af met de jus en serveer de overige jus apart op tafel.
- Serveer het gerecht op een houtenplank met een bakje chimichurri.
" />
" />
" />
" />
" />
" />
