“VHC Jongens werkt samen met Kaasfort Amsterdam, een grote kaasspecialist in Nederland. Het bedrijf is een rijpings- en opslaglocatie voor maar liefst 300 soorten ambachtelijke kazen. Kaasfort Amsterdam is de basis waaruit de kazen worden gedistribueerd naar de horeca.”

de afkomst van
Kaasfort Amsterdam

De kazen zijn voor het grootste deel afkomstig van kleinschalige en ambachtelijk werkende Europese kaasboeren, die ieder afzonderlijk specialist zijn in het maken van een eigen type kaas. De kaasboeren worden geselecteerd op hun stijl van het maken van kaas, omdat het belangrijk is dat het past bij de manier waarop Kaasfort Amsterdam de kazen verder affineert. Dat houdt in het veredelen, rijpen en het verder naar een hoogtepunt brengen van kaas.

het proces van
Kaasfort Amsterdam

In Kaasfort Amsterdam worden vijf soorten kaas geaffineerd: geit/schaap, witflora/romig, (half)hard, roodflora en blauwflora.

De kazen worden in negen verschillende kamers geaffineerd, met in elke ruimte een eigen luchtvochtigheid en temperatuur om iedere kaas op tijd op zijn eigen rijpheid en hoogtepunt te laten komen. Dat doen ze door bijvoorbeeld de kazen met zorg te behandelen, te keren, te wassen en te bestrooien met kruiden, specerijen, bloemen of noten. Alles voor de perfect gerijpte kaas! VHC Jongens werkt samen met Kaasfort Amsterdam om horecaondernemers te voorzien van de beste kaas.

Naar de website »

meer van
Kaasfort Amsterdam

Alles van Kaasfort Amsterdam
Zuivel en kaas

Partner

Kaasfort Amsterdam

Kaasfort Amsterdam is de basis waaruit de kazen worden gedistribueerd naar de horeca.

Lees meer

Anneke Kanters
Hoofd order & receptie

meer weten
over deze partner?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.