Vignes la Madrague
het proces
Overdag warmt het land op. De warme lucht trekt omhoog waardoor de omgeving van het domein wordt overgenomen door koelere luchten uit zee. Een verfrissende zeebries waait overdag door de wijngaarden. ’s Avonds koelt het land sneller af dan de zee. Hierdoor trekt de warme lucht boven de zee omhoog. Een verkoelende landwind waait ’s nachts door de wijngaarden. Dit levert verfrissende wijnen op.
De wijngaarden liggen op 20 meter van zee. De zeewind geeft verkoeling, een mineraal karakter en uitzonderlijke diepgang aan de smaak van de druiven. Daarnaast worden de druiven ’s nachts geoogst en wordt het zuurstofcontact met de wijn geminimaliseerd.
over het domein
In 2007 kocht Jean-Marie Zodo Domaine de la Madrague met zijn bijbehorende 20 hectare wijngaard. Vanaf het begin wordt de focus gelegd op biologische wijnbouw. Vandaag de dag telt het domein inmiddels 40 hectare en worden er naast de Beste Rosé ter Wereld ook andere wijnen (inclusief rood en wit) gemaakt. Uitsluitend het beste fruit wordt gebruikt voor de productie van de biologische Côtes de Provence Rosé: Vignes la Madragues.
De wijngaarden bevinden zich in Golfe de Saint-Tropez, de landtong vernoemd naar de gelijknamige baai. Proef de zon, de wind, de zee en het Zuid-Franse gevoel van ontspanning. De wijnstokken produceren druiven van uitzonderlijke kwaliteit dankzij de ideale ligging, dat maakt deze rosé tot een graag geziene gast!
wijnomschrijving
- Druiven
60% grenache, 30% cinsault, 10% rolle. - Vinificatie
De druiven worden ’s nachts geoogst en teruggekoeld tot 8 °C, na een koude persing en bezinking stabiliseert het sap 7 dagen voordat de fermentatie in gang wordt gezet op een constante temperatuur. - Rijping
3 maanden sur lie met een wekelijkse bâttonage. - Kleur
Bleek met een prachtige lichtroze kleur. - Geur
Fruitig en verfrissend met licht rood zomerfruit. - Smaak
Complex, in balans en verkwikkend met een heerlijke afdronk.