“5 gerechten om aan de slag te gaan met pompoen.”

dit heb
je nodig

Alles bestellen »

Fles pompoen

Fles pompoen

Per kilo
Art.nr.: 4519198

Bestellen
Pompoenblokjes

Pompoen blokjes

Zak à 1 kilo
Art.nr.: 4591211

Bestellen
Pompoen spirelli

Pompoen spirelli

Bak à 500 gram
Art.nr.: 4524543

Bestellen
Ardo pompoen puree

Pompoen puree

Doos 10 zakken à 1 kilo
Art.nr.: 4641941

Bestellen
Fruitlife pompoen blokjes

Pompoen blokjes

Zak à 1 kilo
Art.nr.: 4644789

Bestellen
Van Wijck Pepita's

Pepita's (pompoenpitten)

Bak à 1 kilo
Art.nr.: 2737320

Bestellen
Sabroso extra virgin olijfolie

Olijfolie

Can à 5 liter
Art.nr.: 2512144

Bestellen
Ras el hanout

Ras el hanout

Pot à 450 gram
Art.nr.: 2132348

Bestellen
Roomboter zilver ongezoet

Roomboter

Pak à 250 gram
Art.nr.: 4330081

Bestellen
Zwarte knoflook

Zwarte knoflook

Pot à 150 gram
Art.nr.: 4531639

Bestellen
Thijm

Tijm

Per bos
Art.nr.: 4514073

Bestellen
Rode peper

Rode peper

Per kilo
Art.nr.: 4510609

Bestellen
Knoflook bol

Knoflook

Per stuk
Art.nr.: 4519122

Bestellen
3Pasión Rosé Macabeo/Airen

Witte wijn

Fles à 75 cl
Art.nr.: 0810128

Bestellen
Aroy-D Kokosmelk

Kokosmelk

Pak à 1 liter
Art.nr: 2148022

Bestellen
Dore aardappel

Aardappelen

Zak à 2,5 kilo
Art.nr.: 4531431

Bestellen
Hand sinaasappel

Handsinaasappelen

Per stuk
Art.nr.: 4516813

Bestellen
Rozemarijn

Rozemarijn

Per bos
Art.nr.: 4510740

Bestellen
3Pasión Tempranillo Shiraz

Rode wijn

Fles à 75 cl
Art.nr.: 0810110

Bestellen
Van Gilse donkere basterdsuiker

Basterdsuiker

Doos 12 stuks à 600 gram
Art.nr.: 2001543

Bestellen
Dragon

Dragon

Per bos
Art.nr.: 4510279

Bestellen
Ravioli Pompoen

Ravioli (pompoen)

Bak à 1 kilo
Art.nr.: 2340264

Bestellen
Koppert Cress Daikon Cress

Daikon cress

Per bakje
Art.nr.: 4514180

Bestellen

aan
de slag

Zet een heerlijk gerecht op tafel! Onze culinair adviseur heeft de perfecte ingrediënten alvast voor je uitgezocht. Meer weten over onze culinair adviseur? Klik op de link hieronder en ontdek hoe hij jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tilt!

Meer over onze chef-kok

volg de
instructies

gegrild en sous-vide

  • Flespompoen
  • Olijfolie
  • Ras el hanout
  • Boter
  • Zwarte knoflook
  • Thijm
  1. Stoom de flespompoen 15 minuten en laat afkoelen.
  2. Snijd de pompoen in de snijmachine in de gewenste dikte.
  3. Besprenkel een ovenplateau met olijfolie en iets raz el hanout kruiden.
  4. Laat de stukken 10 minuten liggen in de olie en gril ze aan beide kanten.
  5. Leg de pompoen in een vacuümzak en voeg een klont boter, zwarte knoflook en takjes tijm toe.
  6. Vacumeer en gaar ze nog af in een stoomoven van ongeveer 100 °C.

 

pompoensoep

  • Pompoen
  • Rode peper
  • Thijm
  • Knoflook
  • Roomboter
  • Witte wijn
  • Kokosmelk
  1. Schil de pompoen en verwijder de zaadlijst.
  2. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1 cm.
  3. Halveer 1 rode peper, verwijder de zaadlijst en snijd deze in fijne blokjes.
  4. Rits 2 takjes tijm af, hak 2 tenen knoflook. Smelt een klont roomboter in de pan en zet de knoflook, rode peper en tijm hierin aan.
  5. Voeg de pompoen toe en draai het vuur hoger. Bak alles kort en bondig op hoog vuur.
  6. Blus af met witte wijn en reduceer.
  7. Wanneer de wijn bijna volledig is verdampt kan er 1 deel water en 1 deel kokosmelk bij tot de pompoen net onder staat.
  8. Draai het vuur laag en gaar de pompoen tot deze volledig gaar is. Blender alles fijn met behulp van een blender of staafmixer.
  9. Breng alles op smaak met peper en zout.

 

crème / zalf

  • Pompoen
  • Aardappel
  • Sinaasappel
  1. Schil de pompoen en verwijder de pompoenpitten.
  2. Snijd de pompoen in grove gelijkmatige stukken.
  3. Schil 1 aardappel en snijd deze in gelijke stukken.
  4. Kook de pompoen samen met de aardappel goed gaar, met de dubbele hoeveelheid water en een snuf zout.
  5. Giet af en stoom droog. Draai de pompoen in de thermoblender tot een gladde massa.
  6. Breng op smaak met peper, zout en eventueel iets sinaasappelsap.

 

uit de oven met zwarte knoflook, rozemarijn en olijfolie

  • Pompoen blokjes
  • Rozemarijn
  • Zwarte knoflook
  • Olijfolie
  1. Verdeel de blokjes pompoen op een ovenschaal voorzien van een stuk bakpapier.
  2. Snijd de rozemarijn en de zwarte knoflook fijn. Verdeel het allemaal over de pompoen.
  3. Besprenkel de pompoen met iets olijfolie en zeezout.
  4. Schuif de pompoen in de oven van ongeveer 180 °C voor 15 minuten tot ze gaar en iets gekleurd zijn.

 

ravioli met reductie van rode wijn

  • Pompoen blokjes
  • Rode wijn
  • Basterdsuiker
  • Roomboter
  • Knoflook
  • Dragon
  • Ravioli
  • Daikon cress
  1. Reduceer gecontroleerd rode wijn met 1 eetlepel basterdsuiker en smaakstoffen tot deze bijna stroperig begint te worden.
  2. Passeer de rode wijn en bewaar voor doorgifte. Zet een ruime pan op met water en zout.
  3. Smelt een klont roomboter samen met 1 teen knoflook en 3 blaadjes dragon.
  4. Voeg een beetje kookvocht van de ravioli’s toe. Kook de ravioli’s met pompoen gevuld in 4 tot 5 minuten al dente.
  5. Voeg de ravioli’s bij de botersaus en roer voorzichtig om.
  6. Presenteer in een bord en overgiet de ravioli’s met een beetje van de botersaus, een paar blaadjes daikon cress en de rode wijn reductie.

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vraag het
aan de chef

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.