“Taco met zuurvlees en créme van Pecorino, salade van pastinaak en pompoen met geroosterde pompoen pitten.”

dit heb
je nodig

Alles bestellen »

Van Wijck Pepita's

Pepita’s (Pompoenpit)

Art.nr.: 2737320

Bestellen
Knorr Maizena Express

Maizena

Art.nr.: 2306381

Bestellen
Pastinaken

Pastinaak

Art.nr.: 4510782

Bestellen
Slagroom

Slagroom 40% Ongezoet

Art.nr.: 1003206

Bestellen
Roomboter rol

Roomboter Rol Ongezouten

Art.nr.: 4331724

Bestellen
Pecorino Schapenkaas

Pecorino

Art.nr.: 4331328

Bestellen
Santa Maria Taco Shells

Taco Shells

Art.nr.: 2781913

Bestellen
Rode uien

Rode ui

Art.nr.: 4511144

Bestellen
Zuurvlees

Runder Zuurvlees

Art.nr.: 3755090

Bestellen
Spruiten

Spruiten

Art.nr.: 4528040

Bestellen
Fles pompoen

Fles Pompoen

Art.nr.: 4466109

Bestellen

aan
de slag

Zet een heerlijk gerecht op tafel! Onze culinair adviseur heeft de perfecte ingrediënten alvast voor je uitgezocht. Meer weten over onze culinair adviseur? Klik op de link hieronder en ontdek hoe hij jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tilt!

Meer over onze chef-kok
Taco met zuurvlees en créme van Pecorino, salade van pastinaak en pompoen met geroosterde pompoen pitten

volg de
instructies

  1. Rasp de Pecorino en draai deze in de keukenmachine samen met de boter.
  2. Verwarm de slagroom, voeg de slagroom toe aan het mengsel en draai tot een gladde massa.
  3. Breng het mengsel op smaak met peper uit de molen en nootmuskaat.
  4. Wrijf de crème door een bolzeef en bewaar.
  5. Rooster de pompoen pitten in de oven op 170 graden voor ± 8 min.
  6. Snijd de pompoen en pastinaak op de snijmachine in dunne plakken en vervolgens in zeer fijne julienne en bewaar ze op ijswater.
  7. Leg de spruit bladeren op elkaar en snijd deze in zeer fijne julienne en bewaar op koud water.
  8. Verhit het zuurvlees in een pan. Meng de maizena met 1 eetlepel water tot een papje en voeg toe aan het zuurvlees. Verhit dit zachtjes tot de maizena zorgt voor binding.
  9. Leg het zuurvlees aan de kant tot doorgifte.
  10. Leg de taco’s in de houder, lek de pompoen en pastinaak uit en vul de taco’s.
  11. Schep het zuurvlees erop en vervolgens een lepel van de kaascreme.
  12. Maak de taco’s af met de uitgelekte spruitenblad en rode ui, pompoen pitten en versgeraspte Pecorino kaas.

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vraag het
aan de chef

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.