volg de
instructies
- Kook de aardappelen in water met een snuf zout.
- Giet de aardappelen af en stoom droog.
- Haal de aardappelen door de pureeknijper en voeg de room, melk, sucro, zout en wat nootmuskaat toe.
- Wrijf de puree door een fijne zeef en voeg in een sifon.
- Voeg de koolzuurpatronen toe en houd het warm rond de 50 graden au bain-marie.
- Week 2 blaadjes gelatine in koud water.
- Maak de oesters schoon en lek uit boven een bekken en vergiet.
- Leg de oester in een glas.
- Meng het oestervocht met de mousserende wijn en meet 1,5 dl af.
- Verhit 0,5 dl vocht in een kleine pan en los hierin de gelatine op.
- Meng dit met het overige oester-/wijnvocht en giet het over de oesters, zodat ze net onderstaan.
- Zet de glaasjes koel.
- Voor doorgifte afvullen met een toef warm aardappelschuim en af garneren met haringkaviaar, crème fraîche en fijngesneden dille
" />
" />
" />
" />
" />
" />
