“Espuma aardappel, met oester, mousserende wijn, dille, crème fraîche en haringkaviaar.”

dit heb
je nodig

Alles bestellen »

Ciabot fazan spumante

Fazan spumante

± 2 dl
Art.nr.: 0810425

Bestellen
Haring kuit

Haringkuit

Art.nr.: 3202900

Bestellen
Dr Oetker bladgelatine

Bladgelatine

2 stuks
Art.nr.: 2134576

Bestellen
Dille

Dille

Art.nr.: 4510287

Bestellen
Dore aardappel

Doré aardappel

500 gram
Art.nr.: 4531431

Bestellen
Campina slagroom

Slagroom ongezoet

250 gram
Art.nr.: 1003206

Bestellen
Campina volle melk

Volle melk

125 gram
Art.nr.: 1003018

Bestellen
Jozo zout

Zout

Art.nr.: 2144070

Bestellen
Apollo nootmuskaat

Nootmuskaat

Art.nr.: 2140292

Bestellen
Montebourg creme fraiche

Creme fraiche

100 gram
Art.nr.: 4300315

Bestellen
Gillardeau oesters

Oesters

4 stuks
Art.nr.: 3213805

Bestellen
Henri slagroom patronen

Slagroom patronen

Art.nr.: 5229390

Bestellen

aan
de slag

Volg onderstaande instructies en zet een heerlijk recept op tafel! Onze culinair adviseur heeft de perfecte ingrediënten alvast voor je uitgezocht. Meer weten over onze culinair adviseur? Klik op de link hieronder en ontdek hoe hij jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tilt!

Meer over onze chef-kok
Amuse aardappel

volg de
instructies

  1. Kook de aardappelen in water met een snuf zout.
  2. Giet de aardappelen af en stoom droog.
  3. Haal de aardappelen door de pureeknijper en voeg de room, melk, sucro, zout en wat nootmuskaat toe.
  4. Wrijf de puree door een fijne zeef en voeg in een sifon.
  5. Voeg de koolzuurpatronen toe en houd het warm rond de 50 graden au bain-marie.
  6. Week 2 blaadjes gelatine in koud water.
  7. Maak de oesters schoon en lek uit boven een bekken en vergiet.
  8. Leg de oester in een glas.
  9. Meng het oestervocht met de mousserende wijn en meet 1,5 dl af.
  10. Verhit 0,5 dl vocht in een kleine pan en los hierin de gelatine op.
  11. Meng dit met het overige oester-/wijnvocht en giet het over de oesters, zodat ze net onderstaan.
  12. Zet de glaasjes koel.
  13. Voor doorgifte afvullen met een toef warm aardappelschuim en af garneren met haringkaviaar, crème fraîche en fijngesneden dille

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vragen
over dit
gerecht?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.