“Soep van witlof met geweckte appel en dragon room.”

dit heb
je nodig

Alles bestellen »

Witlof

Witlof

500 gram
Art.nr.: 4511300

Bestellen
Knoflook bol

Knoflook

1 teen
Art.nr.: 4519156

Bestellen
Chudin blanco kookwijn

Kookwijn

250 ml
Art.nr.: 0879992

Bestellen
Thijm

Tijm

2 takjes
Art.nr.: 4514073

Bestellen
Citroen

Citroen

1 stuk
Art.nr.: 4516459

Bestellen
Van Gilse donkere basterdsuiker

Basterdsuiker

1 theelepel
Art.nr.: 2001527

Bestellen
Campina slagroom

Slagroom ongezoet

1,5 liter
Art.nr.: 1003206

Bestellen
Roomboter zilver ongezoet

Roomboter

30 gram
Art.nr.: 4330081

Bestellen
Campina slagroom

Slagroom

1,5 liter
Art.nr.: 1003206

Bestellen
Dragon

Dragon

Art.nr.: 4510279

Bestellen
Granny appel

Appel

2 stuks
Art.nr.: 4516376

Bestellen
De Nigris appel azijn

Appel azijn

100 ml
Art.nr.: 2350346

Bestellen
van Gilse lichte basterdsuiker

Basterdsuiker

150 gram
Art.nr.: 2001155

Bestellen
Laurier

Laurierblad

1 blad
Art.nr.: 4530152

Bestellen
Verse kruidnagelen heel

Verse kruidnagel

2 stuks
Art.nr.: 2135160

Bestellen

aan
de slag

Volg onderstaande instructies en zet een heerlijk recept op tafel! Onze culinair adviseur heeft de perfecte ingrediënten alvast voor je uitgezocht. Meer weten over onze culinair adviseur? Klik op de link hieronder en ontdek hoe hij jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tilt!

Meer over onze chef-kok
Soep met witlof

volg de
instructies

  1. Kook het water samen met de witte wijn, appel azijn, kruidnagel, tijm, laurier en ¼ schil van citroen en kook 2 minuten zachtjes door.
  2. Schil de appel, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis.
  3. Kook de appels 1 minuut mee in de suiker siroop en bewaar in een weckpot.
  4. Snijd de witlof grof om de kern.
  5. Verhit een kook pan op hoog vuur en voeg een scheutje olie toe.
  6. Wok de witlof op hoog vuur licht bruin.
  7. Draai het vuur naar ¾ en voeg 1 theelepel donkere basterdsuiker toe en carameliseer de suiker.
  8. Voeg 1 dl witte wijn toe en reduceer dit gecontroleerd tot de helft.
  9. Voeg de slagroom toe en kook alles 10 minuten zachtjes door.

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vragen
over dit
gerecht?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.