“Taco met zuurvlees en créme van Pecorino, salade van pastinaak en pompoen met geroosterde pompoen pitten.”

dit heb
je nodig

Alles bestellen »

Van Wijck Pepita's

Van Wijck Pepita’s (Pompoenpit)

Art.nr.: 27.373.20

Bestellen
Knorr Maizena Express

Knorr Maizena Express Blank

Art.nr.: 23.063.81

Bestellen
Pastinaken

Pastinaken

Art.nr.: 45.107.82

Bestellen
Slagroom

Campina Slagroom 40% Ongezoet

Art.nr.: 10.032.06

Bestellen
Roomboter rol

Roomboter Rol Ongezouten

Art.nr.: 43.317.24

Bestellen
Pecorino Schapenkaas

Pecorino Romano Schapenkaas

Art.nr.: 43.313.28

Bestellen
Santa Maria Taco Shells

Santa Maria Taco Shells

Art.nr.: 27.819.13

Bestellen
Rode uien

Uien Rood

Art.nr.: 45.111.44

Bestellen
Zuurvlees

Runder Zuurvlees

Art.nr.: 37.550.90

Bestellen
Spruiten

Spruiten Schoon

Art.nr.: 45.280.40

Bestellen
Fles pompoen

Fles Pompoen

Art.nr.: 44.661.09

Bestellen

aan
de slag

Volg onderstaande instructies en zet een heerlijk recept op tafel! Onze culinair adviseur heeft de perfecte ingrediënten alvast voor je uitgezocht. Meer weten over onze culinair adviseur? Klik op de link hieronder en ontdek hoe hij jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tilt!

Meer over onze chef-kok
Taco met zuurvlees en créme van Pecorino, salade van pastinaak en pompoen met geroosterde pompoen pitten

volg de
instructies

  1. Rasp de Pecorino en draai deze in de keukenmachine samen met de boter.
  2. Verwarm de slagroom, voeg de slagroom toe aan het mengsel en draai tot een gladde massa.
  3. Breng het mengsel op smaak met peper uit de molen en nootmuskaat.
  4. Wrijf de crème door een bolzeef en bewaar.
  5. Rooster de pompoen pitten in de oven op 170 graden voor ± 8 min.
  6. Snijd de pompoen en pastinaak op de snijmachine in dunne plakken en vervolgens in zeer fijne julienne en bewaar ze op ijswater.
  7. Leg de spruit bladeren op elkaar en snijd deze in zeer fijne julienne en bewaar op koud water.
  8. Verhit het zuurvlees in een pan. Meng de maizena met 1 eetlepel water tot een papje en voeg toe aan het zuurvlees. Verhit dit zachtjes tot de maizena zorgt voor binding.
  9. Leg het zuurvlees aan de kant tot doorgifte.
  10. Leg de taco’s in de houder, lek de pompoen en pastinaak uit en vul de taco’s.
  11. Schep het zuurvlees erop en vervolgens een lepel van de kaascreme.
  12. Maak de taco’s af met de uitgelekte spruitenblad en rode ui, pompoen pitten en versgeraspte Pecorino kaas.

Rik van Diepen
Culinair Adviseur

vraag het
aan de chef

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

aanbevolen
artikelen

Naar recepten overzicht
Koning croissant met slagroom, lemon curd en hand sinaasappel

Recept

Koning croissantjes met slagroom

Koning croissantjes met slagroom, lemon curd en hand sinaasappel.

Lees meer
Chefs Gemak - Gamba's Pil Pil

Chefs Gemak

Gamba’s Pil Pil

Gamba's Pil Pil met ovengroenten.

Lees meer
Chefs Gemak - Luchtige gamba's paprikasoep

Chefs Gemak

Luchtige paprikasoep met gamba’s

Luchtige paprikasoep met gamba's, venkel en koriander.

Lees meer
Chefs Gemak - Zomerse gamba's

Chefs Gemak

Zomerse gamba salade

Zomerse gamba’s met een frisse salade, mango chutney, gamba’s en kikkererwten.

Lees meer
Chefs Gemak - Pinsa roll met abrikoos

Chefs Gemak

Pinsa roll met abrikoos

Pinsa roll met abrikoos, geitenkaas en bacon.

Lees meer
Chefs Gemak - Pinsa pulled pork

Chefs Gemak

Pinsa pulled pork

Streetfood pinsa pulled pork.

Lees meer